Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Юли 07, 2020, 08:25:04

Автор Тема: ...из мрежата - Антикомунистите умора нямат! Д-р Анко Иванов  (Прочетена 1550 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен фелдкурат Ото Катц

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 788
  • Профил
Прочетох тази статия https://www.segabg.com/category-observer/vse-oshte-sme-zhertvi-na-skudoumnite-klisheta-na-komunisticheskata-propaganda в газетата и се почевствах омерзен. Прочетох и коментарите - от някои останах още по-омерзен.
Намерих долното - при цялата носталгия на автора, намирам това мнение за по-достоверно.

В архива си имам факсимилие от протокола на НС веднага след 9.9.44 с подписите на Н.Петков и П. Дертлиев за създаването на Народния съд и за активирането на лагерите.
Имах възможността през 1992 да споря лично с П. Дертлиев, А. Чирков (тогава видни социалдемократи), И. Павлов (в качеството му на кибик-наблюдетел) относно лагера на о. Белене, кога е саздаден и прочие - съжалявам, господата не знаеха (или твърдяха, че незнаят) но за сметка на това аз знам кой от 1941 е лежал там, имам и снимки.

За онези, които може би са забравили - картата, която изяде главата на Дертлиев - по-добрият (от Желев) първи президент - мое мнение, въпреки съмнителното миналя на дядо Петър.

 

Антикомунистите умора нямат!
25.06.2019, Д-р Анко Иванов
/Поглед.инфо/ В тези летни горещи дни отново избуява антикомунизмът. Веднъж като отричане на фашизма и приравняване на фашизъм и комунизъм. И втори път като тотално отричане на социалистическия период в развитието на България.

Характеристика на съвременните българогласни комунистофоби е „новият прочит на историята“, чрез който деформира историческата истина. И то с цел: оклеветяване на комунизма; непряко възвеличаване на фашизма; антикомунистическо моделиране на младото поколение чрез извратена история за социалистическия период. Една професорка, в едно интервю, в един безкрайно пеевско-соросоиден антикомунистически вестник се обяви за решителна промяна на учебното съдържание на учебниците в 10 клас по „История и цивилизация“. Моментално почти всички борисово-пеевски сайтове и някои вестници откликнаха на новата антикомунистическа атака. И разбира се остатъчното кариеристично СДС също се включис декларация. „Подкрепяме българските учители, които са сигнализирали за премълчаването на важни факти за режима, подкрепяме разследващия журналист Христо Христов, който от години поддържа паметта за зверствата на комунизма жива, подкрепяме проф. Евелина Келбечева и всички учени и общественици, които се противопоставят на този опит за подмяна на историята ни", заявяват от СДС. А кой подменя историята?

Чета внимателно въпросното интервю и в него намирам старите неадекватни лъжливи внушения към младото поколение на България. Те са доста, но си заслужава да се спрем само на едно от тях, вероятно най-наглото. Става дума за т.нар. „масово избиване“ и за броя на убитите без съд и присъда и „безследно изчезналите“ непосредствено след Девети септември 1944 г. – до края на октомври 1944 г. След 75 години е трудно да се определи абсолютно точния брой убити без съд и присъда. Произволно се изписват огромни цифри – до 30 000. Те са исторически неверни, хиперболични, достигащи до долнопробна фалшификация на истината. Придружени са с емоционалната фантастика: „Масови гробове се откриват навсякъде и това е страшното на този терор – че обхваща цялата страна и внася такъв страх и ужас, който е несравним с нищо“. Но нито едни историк досега не е посочил нито един масов гроб.

Да, действително непосредствено след Девети септември има редица случаи на убийства без съд и присъда. Тук става дума не са самия факт на убийства без съд и присъда, а за манипулиране и изкривяване на бройката. Тук има една манипулация, въведена от проф. Шарланов, който към убитите без съд и присъда, без никакви реални доказателства отнася и безследно изчезналите лица. Сред безследно изчезналите се включват избягалите заедно с немската армия български фашисти; предалите се офицери и сержанти от българската армия в Македония и Сърбия на германските войски (у нас се водят за безследно изчезнали, а при немците – военнопленници); избягалите през границата към Турция. Според доклад на Главния обвинител в Народния съд Г. Петров за безследно изчезнали могат да се считат около 5 000 души, но това са тези, за които не се знае къде са. Сред тях са и укриващите се из страната провинили се офицери, подофицери, полицаи, доносници на фашистката власт и т.н.

Да, има убити без съд и присъда полицаи, жандармеристи и други помагачи на фашистката монархическа терористична власт до Девети септември. Махалото на историята се е завъртяло от крайно дясно към крайно ляво. Когато жертвата се изправя срещу своя палач, не винаги закона стои по-високо.

Отмъщението е разбираемо, но юридически не е оправдано. Но не е оправдано и да се подменя историческата истина, защото няма достатъчно факти и изследвания, и се получава комунистофобска фалшивка. Когато човек чете подобни текстове би трябвало да си зададе елементарни въпроси и чрез техния отговор да разбере истината. Става дума за следните въпроси:

Първият въпрос е: “Колко са действително убитите без съд и присъда непосредствено след Девети септември“? Първата (1945 г.) публично посочена цифра е около 10 000 души. Тя е огласена от американския журналист Марк Етридж, изпратен от САЩ да проучи политическото положение в България и да подкрепи опозицията. След разговор с Цола Драгойчева той посочва около 10 000 убити, но никъде в архива на Драгойчева няма и помен от някаква цифра за убити без съд и присъда. Това е измислица. При отпътуването от България Етридж вече надува цифрата и тя достига до 25 000 – 30 000. Е, може ли да се вярва на американски журналист изпратен с политическа явно антикомунистическа мисия в България? Втората цифра, която се тиражира от комунистофобите е 28 630 убити без съд и присъда. Тази цифра 28 630 е посочена от министърът на вътрешните работи на 16 ноември 1944 г. Но комунистофобите тенденциозно изменят съдържанието. Те пропускат, че в доклада на министъра, изрично е посочено, че „до този момент са арестувани 28 630 души“ и че броят на подсъдимите по Народния съд са около 10 хил. души. Не всички арестувани са убити. Не всички подсъдими са осъдени. В архивите няма доказателства за тези „масови убийства“ и „масови гробове“. Няма как и да се скрият гробове на 30 000 души!

Първото и единствено задълбочено и конкретно изследване на данните прави полк. Ангел Топкарев, който през 1982 г. от архивите на МВР изготвя поименен списък на безследно изчезналите непосредствено след Девети септември 1944 г. и смъртните присъди от Народния съд – общо 1904 души поименно. Ако от тази обща цифра 1904 се извади броя на изпълнените смъртни присъди (от Народния съд) - 1047, то избитите без съд и присъда са 858 души. Коментарът е излишен – „нерде Ямбол, нерде Стамбол“.

Второто проучване са резултатите от работата на специална комисия, създадена в Пловдив за събиране на сведения за убитите без съд и присъда в Пловдивска област непосредствено след Девети септември 1944 г. От 1992 до март 1995 г. тази комисия събира данни и работи по предварителен въпросник: кога е убит?; къде е убит?; от кого е убит?; къде е заровен?. От всичко проучени 160 общини са постъпили сведения от 58, а в останалите 102 общини няма убийства без съд и присъда. Разстреляни са кметове, секретар-бирници, горски пазачи, учители, подофицери, свещеници, полицаи, които пряко са участвали в издевателствата над антифашисти. Това е единственото публикувано сведение от обществено проучване за избитите без съд и присъда. Проучвания има и в други окръзи, но вероятно не са довършени. Защо СДС се отказва да продължи проучванията“? Вероятно, защото не се потвърждават лъжливите хипотези за „масови убийства“.

Най-сериозен и безспорен документ помагащ да се разкрие истината за убийствата без съд и присъда е отчетът на Главния обвинител на Народния съд Георги Петров от 3 юли 1945 г. Важното в него е, че от осъдените 2618 души, изпълнените смъртни присъди са 1046, а в графата неизпълнени присъди остават 1572, от които трябва да се извадят избягалите от страната лица със смъртни присъди и помилваните от Министерския съвет. Това е цифрата на узаконените предварително убити (преди съда) лица – около 1400 души.

Вторият въпрос е: „Невинни ли са убитите без съд и присъда“? Лицата вземали решения или пряко участвали в убийствата на антифашисти, на партизани и ятаци, на техните майки, бащи и деца (ястребинчетата, братовчедите Кокарешкови и още множество малолетни), разнасяли на колове набучени глави, палили къщи, изтезавали до смърт своите жертви в полицията и в затворите, те носят ли отговорност? Те невинни ли са? Те трябва ли да бъдат оправдавани и на паметниците им да се поднасят цветя? На тях трябва ли да се поклоняваме? Ходът на историята показва, че не винаги се е чакал законният съд да се вземе решение. Такава е обстановката, при която се извършват незаконни убийства без съд и присъда. Не е случайно казаното от хърватския политик Стипе Месич през 2005 г. в реч във фашисткия концлагер „Ясеновац“ за жертвите: „Убитите в Блайбург (хърватски фашисти – б.м.) са жертви, но те не са невинни за други престъпления“, а две години по-късно добавя „в Блайбург са убити тези, които са отговорни за жертвите (комунисти, антифашисти – б.м.) в концлагера Ясеновац“.

Третият въпрос е: „Кой извършва тези убийства без съд и присъда?“, „Само комунистите ли избиват фашисти?“ Няма достатъчно обосновани факти и документи, които да посочват извършителите на тези противоправни действия. В архивите няма техните имена. Има само предположения. Има сведения за убийства на български офицери от германците от средата на арестуваните от Първи български окупационен корпус в Сърбия. В Австрия са убити от немците разбунтували се български офицери и войници от създания от Ал. Цанков Български доброволчески корпус служещ на Третия райх. Убити са и редица офицери, полицаи, административни служещи от югославските и гръцките партизани. Има и войнишки бунтове и убийства на офицери. Има и убийства за лично отмъщение, като се използва смяната на властта. Редица партизани и нелегални от БКП и БЗНС са превишили своите права. Никъде в архивите историците антикомунисти не можаха да открият решения на ЦК на БКП и на Политбюро за убийства без съд и присъда. Но от антикомунистическата пропаганда явно нарочно се изтърва участието на БЗНС и другите организации на Отечествения фронт.

Да им припомним. На 5 октомври 1944 г. д-р Г.М. Димитров, при посещението в ЦК на БРП (к), заявява, че те (БЗНС) „също са революционери и няма да се спрат пред разстрели, ако това е нужно. Обаче предпочитат процедурата на Народния съд“ (По Д. Шарланов. Българската гилотина…, с. 29). Иван Дочев от Съюза на българските национални легиони (СБНЛ) в спомените си („Шест десетилетия борба против комунизма …, с. 88“) пише: „големи заслуги за провеждането на терора и извършване на екзекуциите (след Девети септември – б.м.) имат хората от земеделската левичарска група „Пладне“ на бившия лидер д-р Георги Димитров – Гемето. Ръцете на всичките тези терористи и екзекутори са до лактите изцапани с кръвта на жертвите.“

Комунистофобските фалшивки са в разрез с историческата истина. А дали те не са продукт, създаден чрез финансиране от соросоидни източници и целеви средства от фондове като „Америка за България“? Фантастичната цифра от 28-30 хил. убити без съд и присъда през септември-октомври 1941 г., използвана от проф. Шарланов, Проф. Келбечева и други е недоказана, тя е приозволна. Тя се натрапва на обществото, получава статут на официална „историческа истина“, използва се в пресата, телевизията, интернет и всички медии за обвинения и борба с политическия противник. Тази недоказана, неточна и абсурдна цифра е фалшифициране на част от най-новота ни история. Най-осъдителното е, че тази изкуствено завишена висока цифра от 25-30 хил. убити без съд и присъда непосредствено след Девети септември безкритично и целенасочено се използва от вестници, телевизия и в сайтове в Интернет, натрапва се на българското общество като „научно“ доказана. Тя вече искат и натрапват и като „истина“ да се използва в учебници и учебни помагала и в преподавателски курсове по история.

Послеслов на в-к „Дума“

На 19.04.2018 г. в рубриката “Черно на бяло” на ДУМА авторът Христо Георгиев публикува документи за Народния съд от Централния държавен архив - подсъдими са общо 10 919 души, на смърт са осъдени 2618 (изпълнените смъртни присъди са 1046), доживот са осъдени 1226, оправдани и с прекратени дела са 1600 души. На 1.02.2018 г. в същата рубрика публикувахме документи от Архива на МВР за лагерите след 1944 г., за които ни проглушиха ушите. В този край Ловеч например от 1235 въдворени там до 1962 г. лица 1142 са... за тежки криминални престъпления и аморални действия. Дори в “Белене” само половината от 11 520 затворници (1944-1962 г.) са политически.

Активен AnonimusBG

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 2553
  • Профил
фелдкурат Ото Катц
Аз помня думите на Петър Дертлиев във ВНС, които отправи към БСП(БКП).
Естествено не буквално, но смисълът беше такъв.
Аз помня и ценя това което направиха вашите другари, които се бориха и загинаха в борбата с фашизма, но трябва да признаете и това което беше след това.

Неактивен фелдкурат Ото Катц

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 788
  • Профил
Вероятно (сигурно) е така, дядо Петър сам си "изяде главата" с нечовешкия антикомунизъм, към който залитна - много близко беше да стане първия президент, жалко, че не стана, при всичките му кусури.
Не за това обаче иде реч.

Неактивен Джиджи

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 5984
  • Профил
фелдкурат Ото Катц
Аз помня думите на Петър Дертлиев във ВНС, които отправи към БСП(БКП).
Естествено не буквално, но смисълът беше такъв.
Аз помня и ценя това което направиха вашите другари, които се бориха и загинаха в борбата с фашизма.
Но трябва да признаете и това, което беше след това.
:way_to_go-1308: :way_to_go-1308: :way_to_go-1308:

Активен AnonimusBG

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 2553
  • Профил
фелдкурат Ото Катц
Аз помня думите на Петър Дертлиев във ВНС, които отправи към БСП(БКП).
Естествено не буквално, но смисълът беше такъв.
Аз помня и ценя това което направиха вашите другари, които се бориха и загинаха в борбата с фашизма.
Но трябва да признаете и това, което беше след това.
:way_to_go-1308: :way_to_go-1308: :way_to_go-1308:

Активен AnonimusBG

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 2553
  • Профил
Джиджи май това беше варианта да останем истински българи.
Много жалко, че и от едната и от другата страна го унищожиха.

Неактивен Калинчо

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 1647
  • Профил
Има интересни аспекти по темата за Народния съд и репресиите малко след 09.09.1944.
В решенията за тези неща е участвало и (поне) едно БЗНС. За пряк наследник точно на това БЗНС се обявява партията с ръководител небезизвестния Николай Ненчев. Партията беше участник в Реформаторския Блок и в управлението при второто правителство на ГЕРБ. Доста любопитно е, дали разните обвинения за онова време се отнасят и за БЗНС-то на Ненчев и за съдружниците му.  :smokin:

Неактивен Джиджи

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 5984
  • Профил
Джиджи май това беше варианта да останем истински българи.
Много жалко, че и от едната и от другата страна го унищожиха.

Аз имах чичо от отряда „Чавдар”, Анонимъс.

Върнал се жив и здрав от гората на 9 септември!!!
Но доста по–късно след това … писала съм в Стария форум …  :b0705:

А тук, поне засега, не ми се говори …
« Последна редакция: Юни 28, 2019, 19:48:02 от Джиджи »

Активен AnonimusBG

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 2553
  • Профил
Джиджи май това беше варианта да останем истински българи.
Много жалко, че и от едната и от другата страна го унищожиха.

Аз имах чичо от отряда „Чавдар”, Анонимъс.

Върнал се жив и здрав от гората на 9 септември!!!
Но доста по–късно след това … писала съм в Стария форум …  :b0705:

А тук, поне засега, не ми се говори …

Джиджи
Това имах предвид, че тогава беше момента и Петър Дертлиев беше идеалният човек за това.
Мога да кажа, че той можеше да стане българския Вацлав Хавел.
Просто никой от тогавашните политици не се оказа на неговото ниво.
Идиоти. Всичко можеше да стане по друг начин.
Просто кинтите за доста хора се оказаха по-важни от съдбата на България.

Активен Giuseppe

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 1937
  • Профил
Винаги ще има Христо Христовци, Иво Инджевци, Валерета Миайлюфци и секви подобни офци.
Ясно беше, че е имало зъб за зъб, око за око и т.н. Но тъпите модели като горните не приеха предложението - айде да заровим томахавките, щото така може да я караме до безкрай - първо вие, сетне ние, днес вие, утре ние...но не би!!!
Продължават да ровичкат!
Добре!
Искат какво?
Признаване на репресиите от режима на Тодор?
Ами от кого сега искат признаване, от сегашното БСП като приемник на БКП ли? От членовете и, като много от тях и самите те са били членове ли? От симпатизантите ли - от такива като мен??? Да се извиня на кого и за какво?
Аз?
От членовете на БСП, които са родени след 44 г.?
Как, защо от тях?
От ръководството на партията?
Аче защо да не инициират наистина един вътрешен референдум, дали са съгласни от тяхно име, дето нямат никаква вина, да се извинява някой, дето също не носи вина, на някакви, дето хабер си нямат кой е бил виновен и кога?
Какъв е Христо Христов?
Никой!
00!Той като какъв иска извинение?
Или какво - да се запише в учебниците, че режима бил престъпен? Т.е. и аз съм престъпник, щото съм работил за този "режим"???
Ми да дойде Христо и да ми го каже лично, що пасе по телевизии и Цветанка едва ли не щеше да го оближе отгоре до долу. Или по скоро обратно.
Въобще аз гледам на тези неща така - ако има останали живи репресирани - да седнат с останали живи от "репресиращите" и да се разбират. Ако ще се разбират наследниците на репресираните - да дойдат да се разбират с такива като мен - аз съм наследник на "репресиращ", т.е. член на БКП от преди 44 г., със смъртна присъда, който никога не е имал оръжие в себе си /преди 44 г. / и никога след това не е имал каквото и да е общо с "репресии"!
Аде да седнем и да се разбираме тогава ние!
Какво шетат по Ризовки и секкви шиши медии и дуднат?
Аре бе, айде като не искат да разбират от дума, айде да се срещнем наследниците и да се види кой-как и да спре тази тъпа конфронтация, мааму!
Този Христо, Инджевия, Миайлювия...другите, дали ше имат доблестта  и куража да дойдат да се видим на късо - аз съм по стар от тези отрепки- бонус за тях, айде да се видим и да решим проблема /ако това и е проблема/ на тази тъпа изчезваща мамковина!
Мразя!
Мразя отрепките, криещи се зад силните на деня и облизващи гъзовете им.
Мразя тъпаците, които им подпяват, щото те самите нямат и грам достойнство да застанат отпред, когато не е дишал силният зад врата им!
п.с.
Ото, не веднъж съм споменавал, че напуснах БСП, след като "нашите" не приеха номинацията на д-р Дертлиев /при всичките му кусури/ за Президент.
Може би, щеше да се получи помирение - не знам, така мислех, може би щеше Дертлиев да намери начин да се сложи точка на този тлеещ конфликт, който унищожава мамковината вече 30 години!
Щото беше умен и щото бе от репресираните, но знаещ кое как е и какво значи-минал е през огъня, демек от горяла къща пирон!
Не !
Номинираха теоретика Желю, видял "Фашизмът" през крив макарон !
Глей Фирмин сега и за нататък не питай!
п.п.с. Завиждам ти, че си имал възможност да говориш на живо с посочените личности /без кибика/.
Ако имаш път към БГ и намериш време, с удоволстве бих пил едно питие с теб, да кажеш няколко думи.
Аз съм ракиджия, но и секкви одеколони имам на разположение.
 :smokin:
« Последна редакция: Юни 28, 2019, 20:45:11 от Giuseppe »

Активен AnonimusBG

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 2553
  • Профил
Джузепе
Нямам какво да добавя към всичко което си написал.

Неактивен фелдкурат Ото Катц

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 788
  • Профил
.....
п.с.
Ото, ....
.....
п.п.с. Завиждам ти, че си имал възможност да говориш на живо с посочените личности /без кибика/.
Ако имаш път към БГ и намериш време, с удоволстве бих пил едно питие с теб, да кажеш няколко думи.
Аз съм ракиджия, но и секкви одеколони имам на разположение.
 :smokin:
Бепе, аз съм си в България, пия и хубава ракия, и бира, и тоник с джин - ей брадатко (къде изчезна тоз добър човек) ще го потвърди, ти гониш...

Неактивен Nor1

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 4031
  • Профил
Спомените ми от Дертлиев (по телевизията) са, че излъчваше дива омраза към всичко комунистическо. По-дива от агент Ивайло и от Дебелия Ал.

Активен Giuseppe

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 1937
  • Профил
Не, не мисля.
Следях го внимателно.

Неактивен 67

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 1320
  • Профил
  • Критиканзер
Джузепе
Нямам какво да добавя към всичко което си написал.
Аз имам. Джузепе, ако се стигне до таз среща, ще дойда. Заради "Хляб нямаше. С брат ми толкова ревахме, че майка ми ни даде по една бучица захар, сигурно последното нещо за ядене вкъщи." И заради това, че синът му си продаваше кожата в Авганистан. Не ми е роднина, но е близък. И заради едни царски офицер, който уж бил замислял преврат. Заради няколко земеделеца. И заради адвоката им. И заради инфаркта му.
Имам наследствена престилка, мога да нося в нея патрони. И знамена мога да шия, също наследствено. Всъщност, и да стрелям мога, и заради този, който ме научи да стрелям, също ще дойда.
Мисля, че и Светицата ще дойде. Заради нейните всичките с присъдите. Вероятно и Симпли с търмъка няма да се наложи да уговаряме дълго.
Та в твоя редут ще е оживено, мисля.  :b0302:

Активен Giuseppe

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 1937
  • Профил
67,
патрони не носи, пламъче е важно да има, патрони, ако се наложи, ще се намерят, ако пък не - ще си купим.
Пазарна икономика.
Пуснахме си тук на лични, някое и друго съобщение.
Ще видим кое-как.
 :smokin:

Неактивен 67

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 1320
  • Профил
  • Критиканзер
67,
патрони не носи, пламъче е важно да има, патрони, ако се наложи, ще се намерят, ако пък не - ще си купим.
Пазарна икономика.
Пуснахме си тук на лични, някое и друго съобщение.
Ще видим кое-как.
 :smokin:
Ще си откраднем! Това патроните! От противника! А като му свършат неговите, ще му продаде малко, да продължим кютека! Щото май много се насъбра! Като погледна на колко рамене съм стъпила, за които отговарям вече само аз и други няма, свят ми се завива!

Активен AnonimusBG

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 2553
  • Профил

Активен Giuseppe

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 1937
  • Профил
А, Анонимус, ти ми даваш идея - след кото го барнем тук - там нашичкия "трут", можем да го изпратим на Кево, не вярвам да ни оплюе и да го прати в кошчето.
Може пък да го разпространи.
Малко е задължаващо разбира се - въпреки че всичко е от общодостъпната информация, сигурно има и грешки, ще трябва да се прецизира. Не бива лъжица катран да разваля бъчвата с мед.

Активен buratinob

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 7669
  • Профил
Интересна асоциация направих, за Българина с арменески корени дето е загрижен за Българското и македончето от Русе дето е загрижено за Ф-ките ( сега четох поредните му гупости ).

Активен AnonimusBG

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 2553
  • Профил
А, Анонимус, ти ми даваш идея - след кото го барнем тук - там нашичкия "трут", можем да го изпратим на Кево, не вярвам да ни оплюе и да го прати в кошчето.
Може пък да го разпространи.
Малко е задължаващо разбира се - въпреки че всичко е от общодостъпната информация, сигурно има и грешки, ще трябва да се прецизира. Не бива лъжица катран да разваля бъчвата с мед.

Аз пък взех и си помислих, че не е лошо ако вземе да се регистрира по някакъв начин тук.
Явно че трябва да го покани някой който има нещо общо с него.
Просто идея.
Не трябва да знаем че е Кеворкян.
Би било просто интересно да се включи.

Активен Giuseppe

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 1937
  • Профил
Не мисля, че ще се включи, той си е доста нафукан, зная го мааалко по отблизо от ТВ екрана.
Но това си е мое мнение.

Активен AnonimusBG

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 2553
  • Профил
И аз така си мислих.
Те са си голямо добро утро.
Да се оправят.
Майната им.

Неактивен Джиджи

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 5984
  • Профил
А, Анонимус, ти ми даваш идея - след кото го барнем тук - там нашичкия "трут", можем да го изпратим на Кево ...

Кево, и той се испеерасти. Като Харалан. Даже доста преди него.  :icon_idea:

Неактивен PlaNed

 • Full Member
 • ***
 • Коментари: 160
  • Профил
Винаги ще има Христо Христовци, Иво Инджевци, Валерета Миайлюфци и секви подобни офци.
Ясно беше, че е имало зъб за зъб, око за око и т.н. Но тъпите модели като горните не приеха предложението - айде да заровим томахавките, щото така може да я караме до безкрай - първо вие, сетне ние, днес вие, утре ние...но не би!!!
  :t0328:
Извинявай, че съкратих съзнателно цитата, но подкрепям всяка една дума от текста!

Неактивен Bradatko

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 678
  • Профил
Тук съм, бре!
Жив и здрав, така да се каже.
Ама съм се захванал с N на брой неща, влизам тук след потайна доба (обикновено) и повечето от мненията вече са се изказали и по-правилните такива, се покриват с моите.  :cool-1084:   
Ето и сега. Казаното от Джузепе си е баш така, както и аз го мисля. Бих добавил само, че в многобройните ми диалози с такива (има една хубава дума, характеризираща таквоз лице - òмраз), НИКОГА не се е стигало до някакво  (поне) разбиране от тяхна страна, какво остава за компромис.
Както се казва - тия като че ли са от един х.. правени!
99% се покриват с манталитета на онуй нищо - чейлю!

Активен AnonimusBG

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 2553
  • Профил

Неактивен ddantgwyn

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 2447
  • Профил
There is no dark side of the moon really …

Активен Engels

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 2888
  • Профил
Giuseppe

https://www.sandacite.bg/
Готин сайт с наивни решения.
Трябваше да си пуснат архивите в рутракера.
Тогава нямаше да могат да ги прецакат, както с архива на "Компютър за вас"
Жалко за труда им да сканират 100 броя от списанието.
Добре че не са ги подгонили и за другите списания и книги.

Активен Engels

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 2888
  • Профил
Цитат
Как да стои въпросът с авторските права - нарушават си се. Само че никого не би трябвало да го интересува. Не се ощетява носителят на авторското право, "Ню Текник Пъблишинг ООД" - или поне би трябвало да е тази фирма. Ако не е тя, е държавата. Според закона освен граждански искове, за които при установена вина се дължи пропорционално на щетата обезщетение, има и административни наказания, глоба от 300 до 3000 лева (чл. 97 от Закона за авторското право и сродните му права), но трябва някой да се занимава да ги наложи. А се съмнявам, че някой ще седне да се разправя.
https://hardwarebg.com/forum/showthread.php/96477-Списание-quot-Компютър-за-вас-quot?s=28a9752d57a175fcd59a09ab5e852af0
Колко наивно се подценява злобната българска психика, толкова добре илюстрирана с кучето и кокала, не го яде, но и на друг не го дава.
Архивът на това списание няма никаква търговска стойност, но има значителна стойност като история на компютрите в България.
Но пустата злоба човешка, предпочитат да пратят архива в небитието, щом не могат да припечелят от него.