Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Юли 04, 2020, 22:04:37

Автор Тема: Клоаката на зеленото еко-безхаберие - "Гласове"  (Прочетена 246 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Eisblock

  • Just Member
  • *****
  • Коментари: 1018
    • Профил
Цитат
От Крапец до Дуранкулак; в залива Болата, плажа край Шкорпиловци... Изберете кое да е свободно място по Черноморското крайбрежие и там ще намерите новите битници – моторизирани, богати, нагли, безочливи, агресивни и мръсни, много мръсни. Това е обяснението защо след тях навсякъде остава погром, който превръща иначе красиви места в обществена клоака, в обширни клозети под звездите, чиято площ се разширява по волята на вятъра.
http://glasove.com/categories/na-fokus/news/kloakata-na-zelenoto-eko-bezhaberie

Интересна за четене, но малко едностранчива статия на Стефан Джендов... Позволих си да отговоря - тук:

Цитат
Написаното тук не е лишено от достоверност и правдоподобност, но ми се струва, че напълно липсва рационалният подход. Нещо което под палещите лъчи на слънцето, упоителните миризми и гледки (така добре документирани и описани) може лесно да премие в отблъскваща Филипика на едностранчивостта. И да, зелените талибани отдавна са трън в очите на широк спектър заинтересовани и на това място е особено важно да не се бърка с Мярката и Претеглянето на нещата. Инак лято и зима, плажове и многострадална Витоша (и само тя ли?) са добра комбинация за търсене на лесен ефект.

Нека се сетим, как в т.нар. "цивилизиран свят" тези проблеми се решават. Просто институциите и тук ТРЯБВА да си ВЪРШАТ РАБОТАТА без да се помайват!!! За любителите на палатки са измислени отдавна КЪМПИНГИ. Където им се предлагат удобствата на цивилизованият човек срещу някаква такса. И да, би следвало тази такса да не се превръща в един вид грабителство на крайбрежен бандитизъм. Местните общини по места, вместо Разходи, ще касират известни Приходи, пък и плажуващите не ще се превръщат принудително в диваци.

Планините отдавна са обект на хищническо печалбарство и беззакония. Нека като начало да спомена масивното обезлесяване, без каквото и да е последователно, запланувано, упорито и целенасочено ЗАЛЕСЯВАНЕ.  - Масови залесявания се правеха обаче по време на "гадният" Соц, докато сегашните дембелократи са далеч над подобни унизяващи свободите им, действия! На второ място, ако лифтовете действително ще се подменят ПРОФЕСИОНАЛНО - без да се допуска отливане на нови основи НЕ НА МЯСТОТО на СТАРИТЕ и те да са само по същото трасе, то тогава ще е доста трудно на зелените талибани да се противопоставят на една разумна, контролирана от Държавата, инсталация на нови витошки лифтове. Отделно за изтъкване остават вероятните напъни на цековците да накарат софиянци да карат ски в Банско и околности, заради усилията им да имат втори лифт и пълни хотели, което пък би могло да се свърже с не подменянето на старите лифтове с нови... 

Споменаването на безхаберният разгул със складирането на всякакви боклуци, кой - къде завърнел (нека не забравяме и техният внос от чужбина, плюс факта за липсата на ПРЕЧИСТВАТЕЛНИ СТАНЦИИ ЗА ОТПАДЪЧНИТЕ И КАНАЛНИ ВОДИ по Черноморието), е добър пример за институционалното безхаберие и немарливост на разните му там Агенции. И ако сега ще се изисква нещо конкретно, вдигаме шум и настояваме да се предприеме НЕЩО само спрямо един или два недъзи от една много дълга редица, то деянията в и на тези споменати служби и институции, заедно с всичките им останали не споменати дружки, ще останат без промяна и те ще продължават да се открояват като гнойни рани върху държавната снага.

Активен buratinob

  • Just Member
  • *****
  • Коментари: 7640
    • Профил
Re: Клоаката на зеленото еко-безхаберие - "Гласове"
« Отговор #1 -: Септември 02, 2019, 19:20:07 »
Наричат ги екофашисти и това не е случайно.
На същото място можеха да се настанят стадо диви крави, ако бяхме в Индия, черни мечки или елени ако бяхме в Северна америка.
Техните изпражнения щяха да са натюр и полезни, световно наследство!
Направо да ги изядеш като лекарство, ама те едни хора, вредни, лоши, напаст някаква!
Това хората трябва да се унищожат, изгорят, абе каквото искат господарите, ама да не са повече от 500 000 хиляди глави ( или 500 000 000 беше може и да бъркам ).