На мен пък ми омръзна от философстване. От всякакъв вид - начетено, наукообразно, самобитно, отвлечено, псевдопрактично и т.н.
Всичко, което се изрича, в която и да е област от човешката дейност, като оценка, пет пари не струва, ако не е съпроводено с конкретно мнение - ако нещо не е така, как трябва да е и защо?С какво се отличава от предложеното от някой друг?Как точно да стане и кой да го изпълни? Защо?
Другото е дърдорене и празнословие - ""Аз не знам как трябва да се направи, но не е така както сега се прави!!!""
Учудващо и до болка познато самочувствие на българина да разбира от всичко по много, еле пък от три неща. Които май в последно време са станали може би 33!
Само за илюстрация - мнение на добър анализатор, в случая за историята и Сталин по конкретно.Като начин на разсъждаване е илюстрацията.
https://www.youtube.com/watch?v=OCLaEWSGeQkВсички били се стремели към властта за лично обогатяване!
Да, така е, всички ние се стремим към каквото можем като работа - също за лично обогатяване.
Някаква разлика?
Ама ония щели да вземат от нас за себе си.
Да, така е.
Ами вземайти вие от тях - за себе си!
Не можете?Не ви дават?
Ами да можете. Що питате тоз който не ви дава, питайте този, който ще ви даде?
И т.н.
А ако и това не можете /и аз не го мога!!!/, остава ви да избирате от тези дето го могат, но да бъдете поне толкова разсъдливи, че да изберете такъв, който тъй да краде, че да остава нещичко и за вас.
Други предложения?
Да не избираме никой?
Т.е. да ги оставим те сами, ама съъъвсем сами да си се избират?
Ами май това искате.
Аде по сериозно, а?