Сополанко жалък, ще пуснеш водата след такива като мен, когато станеш по-добър от тях в това, което са направили и правят за партията. Излишен пък ще стана, когато нещата, които създавам със знанията и труда си за обществото, станат ненужни. Когато партията ми вземе да се срамува от мен и от работата ми. За разлика от роя калинки наоколо, гербави и позитански, аз не търся уважение през това на коя партия съм член, а обратно - добавям уважение за БСП с това, което съм, което знам и мога. Ще чистиш партията, а? Ти? Откъде това? От чужбина? И като я изчистиш и с нас си тръгнат родителите ни, децата ни, внуците ни, приятелите ни, които гласуват за БСП заради нас, не заради теб и седесарската кукувица на Позитано, колко ще вземеш на следващия избор бе, отворко? Колко? Нали виждаш по резултата колко струвате? Каква е оценката на хората. Я си направи труда да видиш с по колко процента са "звездите" на Кирчо по места, "златното му поколение" с по три години партиен стаж. И дали има някои от тях напред, без зад него да стоят бащите им с другарите си. Например, в Пловдив. Чии деца са кандидатите ни за районни кметове на балотажа знаеш ли или да ти обяснявам? Ще чистиш бащите им ли? Смешник жалък.