Няма да трия нищо. И ЗАСЕГА няма да заключвам темата. Нещата трябва да се виждат, казва Тери Пратчетовият Керът и аз съм съгласна с него.
Няма да трия поради много причини, част от тях напълно лични, част от тях спомени на други хора.
Да речем, заради едно хлапе, изпратено от софийския си дом в Хасково, а там студ, влага, ревматизъм, какво че човечето било на две и нещо, сърдечни проблеми до момента в който ляга под ножа и не става в първата операция на отворено сърце в Израел. Не, не ми е роднина, брат е на човек, когото много уважавам.
Да речем, заради онзи аптекар, съсед на Слънчо 6 в болницата, който бил сложил надгробна плоча за жена си и щерка си, които не ги намерили когато домът до аптеката му бил бомбардиран и изгорен през онази война, дето била символична. На плочата било и неговото име, само след тирето било оставено място да се изчука и неговата дата на смъртта. Слънчо тогава бил малък, не знае какво е станало с аптекаря след болницата.
Да речем, заради онзи ОФ министър, който го върнали на семейството му 50 кила тежък при два метра ръст, и то след личното вмешателство на един от учениците му, който вече бил голяма клечка в новите времена, а навремето даскалът му го бил измъквал от подобна ситуация. Този вече ми е роднина по сватовство.
И изобщо, време е да се виждат нещата. Китайците биха казали, че е още рано да се каже, но ние с вас китайско време нямаме. Асол, пиши си спокойно!