Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Ноември 21, 2024, 13:32:15

Автор Тема: ИЗМАМАТА "ГЛОБАЛНО ЗАТОПЛЯНЕ"  (Прочетена 419563 пъти)

0 Потребители и 19 Гости преглежда(т) тази тема.

Активен buratinob

• Just Member
  • Коментари: 25590
  • ЕС е вреден за вашето здраве!
    • Профил
Re: ИЗМАМАТА "ГЛОБАЛНО ЗАТОПЛЯНЕ"
« Отговор #3240 -: Август 23, 2024, 20:57:47 »
Quote (selected)
Атлантическият океан се охлажда с рекордна скорост и учените не знаят защо
...
„Прегледахме списъка с възможни механизми и досега нищо не съответства на правилата“, каза Франс Филип Тухен отУниверситета на Маями, пред New Scientist.
https://manager.bg/nauka-i-zdrave/atlanticheskiat-okean-se-ohlazda-s-rekordna-skorost-i-uchenite-ne-znaat-zasto
Никакво уважение няма Атлантика към "редът основан на правила".
Какъв "чудесен" климатичен модел си бяха нарисували и някакво океанче иска да им бутне хранилката.
ЕС е вреден за вашето здраве!

Неактивен Maximus II

• Just Member
  • Коментари: 9200
  • Fuck the EU
    • Профил
« Отговор #3241 -: Август 23, 2024, 21:04:38 »
Какъв "чудесен" климатичен модел си бяха нарисували и някакво океанче иска да им бутне хранилката.

Но стадото, особено западното вярва!

Стреляйте в отрицателей климата из лазерного оружия: государственное телевидение ФРГ создает причудливую видеоигру для молодежи

Государственное Юго–Западное радио Германии (SWR) разработало видеоигру «GreenGuardiansVR» об изменении климата, как увлекательный способ борьбы с «фальшивыми новостями» и «кампаниями по дезинформации». Здесь Германия превращается в безлюдную пустыню, а задача состоит в том, чтобы атаковать группы, критикующие климат, с помощью лазерного оружия.
« Последна редакция: Август 23, 2024, 21:10:38 от Maximus II »
Избрах! Но, народът не го интересува!

Активен peniko

• Just Member
  • Коментари: 1394
    • Профил
« Отговор #3242 -: Октомври 01, 2024, 17:49:51 »
Понеже е свързано с опазването на природата, реших да е тук:
Отдавна всички ме тормозят да си плащам сметките "безхартиено" (paperless). Аз си имам "некои съображения" и се инатя. Днес специално вече 4 СМС-а получих от различни доставчици. Щял съм да спася мно-о-о-го дървета, цели гори. Обаче ей тук на снимката се вижда колко тежи вчерашния ми "джънк". Изпратен е ония, горните "агитатори". 405 г!!!, повечето гланциран полукартон. Значи аз да стана безхартиен, а те ма'ат с брадвите.🤔 ...А е съвсем ясно къде ги стяга чепика, но не са дърветата.😉

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #3243 -: Октомври 01, 2024, 17:59:15 »
Не че нещо, ама самото "рециклиране" е страшно вредно.
Ако за производството на дадено изделие се използват "Х" суровини, "Й" енергия, "У" химикали, за рециклирането се използват същия обем Х+У+Й в пъти.

Активен peniko

• Just Member
    • Профил
« Отговор #3244 -: Октомври 01, 2024, 19:14:32 »
Не че нещо, ама самото "рециклиране" е страшно вредно.
Ако за производството на дадено изделие се използват "Х" суровини, "Й" енергия, "У" химикали, за рециклирането се използват същия обем Х+У+Й в пъти.
Аз лично се отказах от рециклирането преди години, поне от формата в която същестува в момента. Тук всяко домакинство си има индивидуална кофа за боклук. Доставя се от и се води собственост на общината. Та мойта се повреди. Обадих се. Докараха нова на деня. Попитах шофьора какво да правя със старата. Той рече да я оставя навън до бордюра и те ще се погрижат. Бях навън когато я откараха. Ама не с камиона за рециклиране, а с боклуджийския!!! Със сигурност е над 20 кг солидна пластмаса. А мен ме карат да събирам чашки от кафе???...Тогава ми светна, че те и 2-та камиона най-вероятно се разтоварват на същото място.  :think:

А това с "безхартиеността" не е за икономия на хартия, т.е. не е заради природата, а за "икономия" на работни места т.е. на заплати. Като плащаш онлайн цъкаш на бутончето значи, компютрите почват да щракат и готово. "Хартията" иска хора (заплати): Да се приеме сметката, да се депозира чекът/платежното, да се отбележи, че плащането е минало и т.н. Сега вече от много места на "безхартиените" дават отстъпка и обратно - "хартиените" ги глобяват.

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #3246 -: Октомври 17, 2024, 18:50:22 »
Преди години си аралампехме с един много млад и много зелен еко... такова.
Природният газ бил "мамата си джас", щял да ни освободи от изкопаемите горива.
Обясних му че газ, въглища, петрол, все "въглеводороди".
Гориш, получаваш СО2.
Писахме си на листи ( не бяхме на фаза салфетки ) формули от основното образУвание което явно не се е случило за повечето такива.

Неактивен Фют

• Just Member
  • Коментари: 2160
  • No complain no explain
    • Профил
« Отговор #3247 -: Октомври 26, 2024, 22:56:36 »
https://dzen.ru/a/Zxx44KzAWFrqXKQK

:m1731:

Неактивен lucho

• Just Member
  • Коментари: 11376
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #3248 -: Октомври 27, 2024, 08:07:56 »
За спирането на Гълфстрийма (Голфщрома) съм чел доста отдавна във в. "Строго секретно", когато струваше 3 лв. Сега струва доста повече и не си го купувам...

Активен kаily

• Just Member
  • Коментари: 10564
    • Профил
« Отговор #3249 -: Октомври 27, 2024, 09:26:35 »
За спирането на Гълфстрийм се заговори, още като разляха нефт в оня залив, че вследствие на тоя разлив Гълфстрийм щял да си замине.
А пък моите от звездите ми го говорят от няколко десетилетия ми го говорят, че т.н. глобално затопляне е предшественик на мини ледников период, който щял да настъпи някъде до 2050. Даже Крион при едно посещение в Канада настойчиво съветваше да си купят печки на дърва, които в момента е забранено да се ползват, ама те да си ги държат на тоя етап за украса. Докато не им потрябват.
Ако изборите не променят нищо, що Пеевски купува гласове?

Неактивен Zeitgeist

• Just Member
  • Коментари: 2861
    • Профил
« Отговор #3250 -: Октомври 27, 2024, 09:57:38 »
А пък моите от звездите ми го говорят от няколко десетилетия ми го говорят, че т.н. глобално затопляне е предшественик на мини ледников период
Това го пишеха и руски учени още от десетина години насам. Но напоследък нещо руснаците спряха да публикуват подобни твърдения. Поне не и там, където влизам да чета.
Фактическо потвърждение обаче, на това, което пишеш, е продължаващата битка за нефта и газа - Сирия, Газа, натискът на гайдювците върху
Венецуела и пр.
Докато ЕК продължава да спасява климата със соларки, вятърничавости, дрехи, обувки, телефони, домакинска и офистехника под наем, въглеродни квоти и прочее налудности, съсипвайки континента.

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #3251 -: Октомври 28, 2024, 19:38:57 »
Quote (selected)
Заключенията на експертите са неоспорими - сушата, моретата и приютяваните от тях живи същества са застрашени от разрушенията, причинени от човечеството, което трябва да сключи "мир с природата", за да избегне катастрофални последствия, предаде АФП, цитирана от БТА.
https://manager.bg/%D1%81%D0%B2%D1%8F%D1%82/kluchovi-danni-razkrivat-trevoznoto-sastoanie-na-prirodata-po-sveta

Quote (selected)
Рядък феномен в пустинята Сахара: Вода бликна през пясъчните дюни
https://www.vesti.bg/lyubopitno/riadyk-fenomen-v-pustiniata-sahara-voda-blikna-prez-piasychnite-diuni-video-6210608
Това последното катастрофа ли е или цикъл, верно по-дълъг от тримесечните финансови отчети към акционерите на Швааб, ама природен цикъл.
Щото е имало времена кога Сахара е бил градина, а незнайно защо в "умерена" територия България са махали опашки лъвове. :smokin:

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #3252 -: Октомври 31, 2024, 20:15:01 »
Quote (selected)
Азотният оксид - новата заплаха за целите за климата
https://manager.bg/%D1%81%D0%B2%D1%8F%D1%82/prouchvane-svetat-nama-da-uspee-da-postigne-celite-za-klimata-tai-kato-azotniat-oksid-se-uvelichava
Наиграхме се е въгледодния двуокис.
Сега азотния.
Ще карат по менделеевата таблица.

Активен peniko

• Just Member
    • Профил
« Отговор #3253 -: Ноември 01, 2024, 17:22:13 »
Наиграхме се е въгледодния двуокис.
Сега азотния.
Ще карат по менделеевата таблица.
Една извадка от служебен имейл. Не е превеждана, защото я получих на български. Имам още стари приятели в БГ, та покрай дружбата въртим и малко търговийка туйцък-онуйцък. Запитването е за хигиенна помпа, която ще се използва в хранително-вкусовата промишленост. В Пловдивско някъде бил заводът.
"Флуидите, за който трябва да се избере помпата са :
Соев протеин, глюкоза,соево масло,слънчогледово масло,метилолеат,натриев нитрат, натриев сулфат,калциев карбонат,алуминиев сулфат, железен сулфат хептахидрат, манганов дихлориф тетрахидрат,калиев дихидроген фосфат, аскорбинова киселина и питейна вода".

Признавам никога не съм бил добър по химия, а и освен това съм я учил когато още се казваше двуокис а не "диоксид" и въглерод а не "карбон". Въреки това бая от гореизброените ми се струват силно съмнителни. Поне за мангана знам, че е по-вреден дори от оловото. ....Та примерът ми е свързан с факта, че храните ни днес съдържат цялата Менделеева таблица. :t26115:

Активен пешo

• Just Member
  • Коментари: 2972
    • Профил
« Отговор #3254 -: Ноември 01, 2024, 17:31:25 »
Запитването е за хигиенна помпа
Това не е ли помпа за източване на мръсния канал ?
Against stupidity the very gods themselves contend in vain.

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #3255 -: Ноември 01, 2024, 18:40:05 »
Прилича, но липсва много от консистенцията на фекалните води.
Малко азотни съединения, почти pH  неутрални.
Ся!
Ако това е за "дъждовни води" направо мамата си джас.

Неактивен Banana Joe Maldonado

• Just Member
  • Коментари: 3141
    • Профил
« Отговор #3256 -: Ноември 01, 2024, 19:02:17 »
Варовикът, дето разпознавам, предполага черупки от яйца. Сладкарски цех?
*********   ✹    *********

Активен peniko

• Just Member
    • Профил
« Отговор #3257 -: Ноември 01, 2024, 19:25:33 »
Може да е въпрос на терминология: "санитарна" (sanitary) в САЩ и "хигиенна" (hygienic) в Европа означава материалите и дизайнът да са съобразени и сертифицирани за използване в хранително-вкусовата промишленост (всичко за което се сети човек като храни и напиттки). Там отива и фармацевтиката, но изискванията са завишени и специфични.
"Mръсен канал" изисква уточнение: Дали това е вода дето идва от баня/тоалетна или пък е от дъждовете (щото де-факто и тя е мръсна).
В БГ се използва или "Помпа за битово-отпадни води" (sewer pump) или "дъждовни води" (drainage pump). 

Активен peniko

• Just Member
    • Профил
« Отговор #3258 -: Ноември 01, 2024, 19:38:49 »
Още малко за терминологията при помпите: Тези за битово-отпадни води имат подраздел "Фекални води". Спирам дотук, защото ми навяват силно неприятни спомени .... някога ми се налагаше да обслужвам такива. :t2619:

Неактивен Maximus II

• Just Member
  • Коментари: 9200
  • Fuck the EU
    • Профил
« Отговор #3259 -: Ноември 06, 2024, 19:09:31 »
Научен шок: Метеорологичната служба на Обединеното кралство „измисля“ данни за температурата от 100 несъществуващи станции.

Science Shock: U.K. Met Office is “Inventing” Temperature Data from 100 Non-Existent Stations
Избрах! Но, народът не го интересува!

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #3260 -: Ноември 12, 2024, 18:22:28 »
Quote (selected)
Шефът на ООН настоя за усилено финансиране от богатите държави срещу измененията на климата
...
 Всички държави трябва да изпълнят своята част, каза той. „Но Г-20 трябва да е начело в това. Те са най-големите емитенти с най-големи възможности и отговорности и трябва да обединят своето технологично ноу-хау“, добави той.
...
 „Развиващите се страни не трябва да напускат Баку с празни ръце, необходимо е споразумение, което да е подходящо за момента“, каза Гутериш.
https://manager.bg/%D1%81%D0%B2%D1%8F%D1%82/shefat-na-oon-nastoa-za-usileno-finansirane-ot-bogatite-darzavi-srestu-izmeneniata-na-klimata
Чувствам се все по-странно.
Богати и развити ли са САЩ с дълг 35 трилиона, развиващ се ли е Китай?

Активен Zmeja

• Just Member
  • Коментари: 2707
    • Профил
« Отговор #3261 -: Ноември 12, 2024, 20:01:08 »
Богати и развити ли са САЩ с дълг 35 трилиона, развиващ се ли е Китай?
Аз пък си мисля, дали не е по-справедливо тежестите и неудобствата породени от мерките срещу глобалното затопляне да се разпределят пропорционално, но на глава от глобалното население, с отчитане на приноса на хората от различните страни и региони за натрупаното до сега през годините замърсяване на природата.