Глобалното затопляне се случва някъде другаде, на други хора. Аз цяло лято спях под одеало, сега вече съм си извадила юрганчето. В Албета изобщо не си прибираха юрганчетата цялото лято, освен това и печки си палеха. Втора година така, иначе националният статистически институт ЗАТРИ сто години данни, да ги бил заменял с "Модели" на климата, щото данните не били обработени. Ами как ще са обработени, коги не пасват на моделите! Най-горещо в Канада е било през трийсетте години на миналия век. Температурите в Регина са били къде 44С и това не са само еднократни пикови стойности.
Ама инак "затопляме" се, та краят му се не види. Само дето сметката ми за отопление е несъгласна!
Освен това тук ни събират "карбон такс", нещо като общ данък. Естествено, че го събират от всички, съответно аз като краен потребител го плащам къде три, къде пет пъти - веднъж са го събрали на оператора на парника и той ми го е влючил в цената, след това са го събрали от транспортната компания, и тя ми го е включила в цената, след това от магазинера, щото той още и електричество потребява, че и заплати плаща, значи и той ми го е влючил в цената, та...