Като сме последователни еколози, така да е! И да не си забравят металните чинийки и лъжички у дома, че няма как да се сервира боб от баката!
Точно на теб ми е малко странно да ти кажа, че крайностите винаги са идиотски. Защото не си от крайните по принцип.
Еколозите са загрижени за това какво ще ядат, пият и дишат следващите поколения, когато нас вече няма да ни има. Къде-къде по-разумна загриженост от тази на многобройните антиджендъристи напоследък, за това какъв вид секс щели да правят, ако не вземем сега някакви мерки.
Банши, джанъм, ми то бобът (особено препържен със свински пръжки) тук е считан за връх на кулинарията и голям деликатес, аз от съчувствие към бедните деца го вмъкнах! Верно е крайност, ама не всеки ден го дават, честно! :D
Еколозите, поне онази част, що добре осребрява екологичните си позиции, са загрижени са собствения си джоб, а той дълбок. Ако си загрижен за природата, отиваш и садиш дървета, а конференциите си ги провеждаш по телефона. Нашата екологична министърка лети ката ден на някое ново място с един куп народ да проповядват как трябва да се намали въглеродната следа, а пък нейната е като автомагистрала.
Да не почвам със заглавията от типа "Канада се затопля два и половина по-бързо от света" (как не се споменава, ама на, топли се и не питайте), "Решението е да се с**е веднъж на два дни!" и прочие интелектуални напъни. Като извадиш калема и сметнеш колко са горите и колко е издишаният въглероден двуокис, па като го постнеш - скачат като ужилени и се юрват да ти доказват, че сестра ти е камила, ама от онези, нали се сещаш какви.
Надявам се с децата по нашенско да не е така както в тукашното наше село - има си детски истерики, народът си води отрочетата на психодоктор, защото отказвали да учат (няма защо, светът другиден свършва!), правели опити за самоубийство (за жалост има и успешни, но медиите си мълчат заради лавинния ефект). Петъчните "стачки" едно на ръка, в понеделник стачкуват даскалите, в петък децата, сега търсим повод за останалите три дни. Днес в Онтарио е празник на франкофонията, съответно не се учи, щото той френският език е разтворен във въздуха и се поглъща направо.