Авариен туризъм all inclusive
Току-що слушах по БТВ арх. Ангел Захариев – съдружник в архитектското бюро, проектирало проекта „АЛЕПУ”, както и съпруг на външната ни министЕрка, Екатерина Захариева.
Човекът беше толкоз убедителен, че едва ли не ме накара и мен да повярвам и аз. :D
И съвсем накратко, рече следното:
– Природата е била унищожила предварително тази част на брега с природно свлачище, което е трябвало да бъде укрепено с известното вече на всички
противосвлачищно съоръжение.
– Не било точно подпорна стена, а нещо като „сграда”, която да поеме земния натиск и да послужи едновременно като основа на БЪДЕЩА СГРАДА.
– Да запълни мястото на земната маса, която вече я няма,
тъй като пътят бил изместен от свлачището 15 м. навътре към сушата. – В момента там има стълбище. Има и 3 шахти за асансьор, които ще бъдат в основата на асансьорите на сградата /сградите??/, които ще бъдат построени отгоре. А изборът е бил следният: или на мястото на свлачището да остане кратер, или да има тези празни пространства /ниши/, които да заместват липсващата пръст.
– Очаква се отгоре да бъде построено курортно селище, което било обявено още в самото начало.
А над самото съоръжение да се изградят още 2 ½ етажа, от които единият подпокривен.
Съоръжението вече имало разрешение за въвеждане в експлоатация –
Акт 16, но само за конструкцията, която подпира.
А законността била в ръцете на СТРОИТЕЛНИЯ НАДЗОР, както и на ИНВЕСТИТОРА. :bluegrab: