Господи, аз не съм стара, аз съм древна! Никой ли не помни глагола "христосоваться"? На връх Великден какво се прави? Идеята за трите "целувки", с които се отбелязва Въскресението Христово? Идеята, че е голям празник, за да се христосваш? И че сексът е последното, което е заложено в това приветствие?
От една страна оценявам отчаяната борба на еднополовите двойки за гражданско признание на техния статут. От друга страна ми е чоглаво да се смесват двете битки. Лично мнение.
Не я знам тая дума. Може да е руски обичай, за който не зная. И нека не приписваме на авторите подобни смисли. По-скоро иде реч за нещо привнесено от Съветския съюз и култура:
https://www.currenttime.tv/a/the-soviet-kiss-gone-but-not-missed/29165793.html Както е казано на сайта:
Увидеть целующихся мужчин в современной России – редкость. Но в советское время
товарищеские поцелуи были обычным делом.
Именно за товарищеские целувки ( ака социалистический братский поцелуй) иде реч. Синът би казал "много гейско", както би казал за мъже да се държат за ръка на улицата, както поне допреди години правеха младите хора в Египет и източна Турция - щото няма да се рови в история, култирни реалий. Както толкова модните днес татуировки имат съвсем различен смисъл в по-старо време, дължината на косите - също. Аз повтарям ли повтарям, че бръснатата глава е идентификация на роби и низши класи (а и средство да се поопазиш от въшки ), но няма кой да ме чуе.
Но това потвърждава мнението ми, че всъщност след сексуалната революция, "гей чувствителността" роди "хетеросексуална чувствителност", точно както кризата на градската "безполова" култура преди десетилетия, а в последно време метро културата провокират "lumberjack" естетиката.
Иначе, предполагам, че прайдаждиите се опиват да кажат, че няма нищо лошо мъже да се целуват на публично място.