Ся!
Дотътрил съм се ф тойзи форум, щото ми се видя, че тук ще има толерантност.
Разбира се никога не съм си мислил, че дори в девически пансион не прехвърчат искри и/или вербални доказателства за тънко познаване на обособени части от един от славянските езици - този, на браЦкия српски народ!
Започва обаче да става досадно.
Има определени форумци /тук включвам и скромната си особа/, които прекаляват с пиперливия си език. Може би и с кухо самочувствие. Това отвращава. Все си мисля, че половин дузина форумци ни напуснаха заради това, а може и още да се махнат.
Явно не можем да натоварим прекомерно модератора с изискването да дезинфикцира пространството постоянно, затова предлагам:
Да има една тема с анкета, като всеки може да гласува само по един път на тримесечие /например, може и да е по кратък или по дълъг срока/ и който юзър надхвърли 10/15,20.../ неодобрения - да бъде банван за месец.
Да речем, може и за повече - трябва да се обсъди.
Така ще развържем ръцете на модератора и ще му спестим личните угризения. Който и да е в този или бъдещи моменти той.
Вярвам, че трябва да се въведат някакви ограничения, щото така - ще се разпаднем.
Разбира се, това е само едно от възможните предложения да се самоконтролираме.
Как точно технически ще се организира - не предлагам - да си решава сайбията, ако изобщо това се приеме.
Пак повтарям - скромната ми особа е една от най вероятните кандидати за такава класация и съответно отшибване, но въпреки това предлагам обмисляне на такива санкции.
Който и да е модератор, както се видя и независими личности и познати юзъри - не се спират тези неща само по съвест.
То е ясно - обективната самопреценка е нещото, което въобще липсва като качество в цялото ни общество.
Що пък точно тук да е друго?
Ъ?