БСП има оромни проблеми, но смятам, че ще се решат - трудно, през чистилището...но ще се решат. Щото истината е, че и рокъводството и т. нар опозиция ритат в един отбор- на далаверите и кой да осребри воденето на дружината. Предната седмица бях на събрание. Сред структурите цари пораженчество и въпрос - Какво да се прави?. Има прост отговор, в допълнение с не толкова прост. Преучредяване и съпротива срещу гоненията, които със сигурност ще последват след кано на Конгреса бяха аплодирани руските представители и освиркани реднешките наместници. И което е най-странното, за последното имаше пълен консенсус - и между привържениците на ръководството и на тези на опозицията. Не броя Станишеви и Пирински...те са евроатлантически напазарувани "леви".
Това, което си написала, се отнася до вътрешнопартийните им дела и ежби. Които засягат единствено тях си, а на мен и на останалите са ни trans...
Проблемите ще се решат, когато, ако - скептична съм, излязат от ПЕС, приключат с леващината, ойроатлантските ценности, зеленостите и пр., и станат класическа лява партия - тоест почнат да представляват отново интересите на наемния труд срещу олигархията. За което ще им трябва - нов състав и ново име, тоест друга партия (която не е "Левицата").
А за да стане всичко това, са необходими отново неимоверните, самоотвервержени къртовски усилия на БРСДП(т.с.) за връщането на класовото съзнание на наемниците, което класово съзнание, благодарение на 30-годишните усилия И на БСП, сегашните наемни трудещи се нямат, изобщо идея нямат къде са, защо са и какво правят с тях (не ми давай пример с определено дете и приятелчетата му, става дума за масовите младежи, включително в провинцията, от малки градчета, от турски села, че и малко по-недотам младежи - общувам с такива непрекъснато и от десетилетия, имам горчиво познание - дисциплините ми такива - за какво иде реч
Една стотна от т.нар. класово съзнание на работниците до ВСВ не е налична, тьма египетская просто. И основната вина носи бСп).