Да видим Нинова какво направи.
По първото - реанимира БСП след като беше изпаднала до по-малко депутати от ДПС, едва ли не. И спечели след това президентските избори.
Повтарянето на лъжи не ги прави истини. Доста добре известно е кой намери Румен Радев и го доведе за общ ляв кандидат. При това, др. Нинова в първите моменти яростно отказваше припознаване (апропо др. Firmin - също :image008: ), а после разчиташе на късата памет на другите. След това, на вълната на победата на припознатия Румен Радев, на парламентарните избори БСП успя да вземе 955 хил гласа и да има достойна опозиционна парламентарна група. След това, "бой последен е този" и "започваме свалянето на ГЕРБ" и за Евроизборите и цели 480 хил гласа. След това нов чутовен успех от възраждането 433 хил гласа на местните избори. Е, има и още накъде надолу...
Страх ме е да попитам, ама да не би Борисов да го намери Радев, на някой кръстопът?
Като споменахме Борисов, не може да му се отрече куража.
Прати бойците си на позиции, от които няма изход, така че те да предпочетат смъртта пред бягството. Пред очите на смъртта няма нищо непостижимо. Командирите и войниците ще се бият до краен предел на силите си.
Това наставление е на Сун дзъ, да. Така и Борисов - види ли неговите разколебани, вдига залога, поставя ги в полето на смъртта. На два пъти успя. С двете оставки. От своя страна, БСП не успя да оправдае очакванията на подкрепилите я през 2016 и 2017 - да бъде инструментът, който да свали Борисов от власт и да го изпрати в историята. Разочарованието им ги накара да оттеглят подкрепата си. Част от тях пък видяха в Нинова следващия ... Борисов. И решиха, че предпочитат простотията и простащината в панталон, не в пола. Сексисти щото, навярно. Някъде по пътя Нинова пропиля ценни за БСП неща. Като единството и, например. Всичките и мантри и клетви как единството на БСП е ненакърнено, а само две дузини платени от Борисов саботьори и създават неприятен шум, са напразни. По една проста причина - опонентите на Нинова са лицата на БСП през последните десетилетия. Дори аз, дето съм член на партията, като видя, например, един Свиленски на екран, си викам абе, тоз как се казваше, все му забравям името. Щото с нищо не го свързвам. Но как да сбъркам Вагенщайн, Пантев, Дърева, Пирински ... Да, и Станишев няма как да сбъркам, както и Миков, както и всеки друг от тези срещу Нинова. Ако за мен е така, то как е за хора, които са далеч от БСП? И така, щом тези, обичайните заподозрени, са разпознаваемите до степен, че през тях БСП бива разпозната, кой ще и хване вяра на истеричната крушовичка, че партията е единна зад нея, щом те са срещу нея? Ще прати Кирчо да ги убеждава ли? ???