Хубава тема ! Браво ! Къ ни са сетих да човръкна този въпрос , че имах и повод за това.Нейсе, ще пише тука ,докато не ни изгонят. Даже виждам вече оформени двата полюса. Биполярността е естествено състояние в природата. Съвсем честно ще ви кажа , че аз лично не съм готов да приема драстична ревизия на Дарвин . Да речем , че съм консервативен тип. Вярвам в еволюцията ,вярвам в малкото доказателства за, които знам. Мисля си ,че Дарвин е построил една почтена еволюционна теория изхождайки от данните които е имал и доказателствата за правилността на теорията са много повечи нежели за нейните пропуски. Сигурно има пропуски и неясноти,проблемни заключени и това не е невероятно за такава жизнено важна теория , която засяга нас самите. Проблемът на опонентите на теорията са доказателствата.Така смятам аз.Струва ми се ,теории като панспермия , пришълци ,комети ,сблъсъци на планети ,предвид сложността на природата могат да имат място , но не са доказани. А като не са доказани или трябва да се търсят доказателства или да се приеме ,че засега ревизията се отлага. Вкарването на фантастични хипотези е интересно и свежо ,но... Внасянето на допълнителна неопределеност в едно теория я прави още по трудно обяснима и доказуема. Да не забравяме Уйлям Окам. Затова аз за себе си не отричам насъвършенствата на Дарвиновата теория, но засега не приемам ревизията и докато не получа убедителни доказателства. Ако дойдат- моля. Сега ми е интересно да следя хипотезите.
P.S. Извинете ме за многословието.Казах вна чалото съм има разгавор около Дарвиновата теория. Всичко започва "Аб ово". Проста работа ,жълтък ,белтък ,черупка и оплоден зародиш и излиза пиле? Защо? Ми ,щото е яйце,не може носорог да излезе... така отговарих аз, аверът ме пита пак:Откъде пилето си взема необходимите му микроелементи, примерно цинк ,защото в яйцето няма цинк , а в пилето има или силиций за костите. От черупката -казвам. , е да , ама черупката е цяла и твърда , като знаем колко голямо пилето и има завършен скелет и телосложение и си рекох ,да ,бе верно ....откъде се вземат!?!Някак си се ситнезират в яйцето!?! Как!?!