Всъщност е готов. Че си го и знае
Може и да си въобразявам (или ме е налегнал неоправдан оптимизъм), но мисля, че ГО привикаха там, да ГО информират за ...написаното в цитата :D
А да слезеш на земята, а. ??? Към момента е с всички шансове да спечели парламентарните избори през 2021. Ако ги спечели, може да атакува, лично или с подходящо прокси свое, и Дондуков 2. С доста добри шансове да успее, при това.
Може да го катурне само нещо ново. Под условието на лидерство, по-силно от неговото, при това. Той все още разполага с набор "валенции", както би рекъл Доган. И към момента е във формулата 3+1. Която е непоклатима. Освен при катастрофа, национална, и пак хич не е сигурно това, защото е бифуркация и може да усили властта му.
Да припомним. Първите три условия: ГЕРБ е с по-висока подкрепа от БСП, Борисов на власт е с по-висок национален рейтинг от Нинова в опозиция, В ГЕРБ Борисов е несравнимо по-подкрепен и стабилен, отколкото Нинова в БСП. Плюсовото едно: Разполага със стратегически съюзници, при това с опция да маневрира и избира между тях - националистите, либералите в ДПС, "сестринските" в ЕНП. Според случая и изгодата. Към тях, група за пълнеж - Славчо, Марешки и пр.
Към горното - тотална доминация в местната власт и, особено, в големите градове и области. Към горното - напълно приемливи отношения с Брюксел, с Вашингтон, че и даже с Москва. За Анкара не споменавам, от приличие.
Е? Кой може да му оспори властта? Факторът Х - народът български, суверенът? Амчи той точно му я даде, легитимно, съвсем наскоро, в тоталните избори - местните. Забравихте ли вече? Във всяко село и паланка. С много, при това. Кой ще го победи? Кой е този Давид, овчарчето с прашката? С кое знание, с кое си умение. Щото Давид, да припомня, се е бил с лъвовете, за да пази овцете и козите си.
От Сун дзъ, през Цезар, Наполеон, та до наши дни - битката на бойното поле печели този, който я е спечелил с линийката и пергела, върху картата. Разчет. Каквото и да ви разправят авторите на розови романи и мокри блянове. Студена, жестока наука, подкрепяща дарбата и изкуството да се побеждава.
Но Саул каза на Давида: Ти не можеш да идеш против тоя филистимец да се биеш с него; защото ти си дете, а той е войнствен мъж още от младостта си.
А Давид рече на Саула: Слугата ти пасеше овците на баща си; и когато дойдеше лъв или мечка та грабнеше агне от стадото,
аз го подгонвах та го поразявах, и отървавах грабнатото от устата му; и когато се дигнеше върху мене, хващах го за брадата, поразявах го, и го убивах.
Слугата ти е убивал и лъв и мечка, и тоя необрязан филистимец ще бъде като едно от тях, понеже хвърли презрение върху войските на живия Бог.
Рече още Давид: Господ, Който ме отърва от лапата на лъв и от лапата на мечка, Той ще ме отърве и от ръката на тоя филистимец. И Саул каза на Давида: Иди; и Господ да бъде с тебе.
Тогава Саул облече Давида с облеклото си, и тури меден шлем на главата му, и облече го с броня.
И Давид препаса неговия меч над облеклото му и се постара да походи, защото не беше навикнал с тях. И Давид каза на Саула: Не мога да ходя с тия оръжия, защото не съм навикнал. И така Давид ги съблече.
И взе тоягата си в ръка, и като си избра пет гладки камъка от потока и ги тури в овчарската си торба, той се приближаваше към филистимеца с прашката си в ръка.
(1 Царе 17: 33-40)
???