С моите дядовци избягвай да се занимаваш, че да не ти тегля една, дето ще ти изпържи ушетата.
ТИ ни занимаваш с твоите дядовци, роднини за период от 26 века насам, ако добре си спомням изхвърлянията ти. Не само ти имаш роднини и ми е много смешно, когато дрънкаш небивалици пред хора, които не са счели за необходимо да развяват историите си по нета. А точно в този форум са доста такива. Признавам, предимството ми пред теб е, че имам ясна представа кои и какви са...което обяснява и "популярността" ти тук, де. Идея си нямаш колко мотики настъпи, като се заяде по конктретни отделни поводи точно с хора, с които не биваше :D
Сам си си виновен, обаче. Би трябвало да знаеш, че когато влизаш в една къща е редно да знаеш поне кои и какви са ти домакините и средата им..иначе можеш да се произнасяш само колко първи, втори и десерти е имало на партито :D
Това ще да е някаква извратена форма на лицемерие, покрай посочения вече твой комплекс. Как се предполага да се интересувам и да знам "кои и какви", под условието за анонимност? Какво пък е и това разделение и привилегия нечия - имало хора, с които бива и хора, с които не бива да се заяждам. Ти от кои си? От "високопоставените", сигурно? ??? И да, комай трябва да уточня - хич не се чувствам като гост при домакините и средата им. Това е форум, драга. От Елада насам на форума няма "домакини" и "гости". Нито тук, нито на Другото място. Даже и така да го погледнеш - на Другото място придобиват автоматично права върху всяка дума написана, например. Собственост. Интелектуална. Е, аз съм си "платил" и даже "надплатил" мястото - и там, и тук. Включително с "историите си". И не, не дрънкам небивалици. Всяко нещо, което съм написал за себе си, рода си, приятелите и колегите, за познатите ми, е истина. Истина, подежаща на проверка.
Колкото до претенцията ти да даваш оценка за нечие форумно присъствие или "популярност", мисля, че доста надскачаш боя си. Което е, меко казано, смешно. И жалко, в определен смисъл. А за мотиките, които съм бил настъпил ... Кои мотики, боже опази! Единствената мотика, която съм настъпил, е че въобще съм на този форум, както и на Другото място. Защото личната ми (само)оценка е, че участието ми във форуми като този е форма на деградация. "Защо си го причиняваш?" - питат ме близките ми. Това, което си причинявам и причинявам, е свързано с единственото ценно - времето. А ако трябва да сме точни - действието, във физичен смисъл. Време-енергията тук, отнета невъзвратимо от хората, които обичам и на които съм длъжен и от работата, която обичам и за която съм длъжен. Принос, който не съм направил, противно на указаното от Еклесиаста. А ти ми говориш за някакви си мотики, че даже и закана и заплаха прозирам. Смешно е. И ти си смешна. Целия ти инвентар селскостопански, цялата ти железария от мотики не струва, няма цената и на миг от времето, което съм отнел и съм си отнел. Необратимо. Пиша ти тук на теб, вместо да чета някоя от чудесните и интересни книги, които са до мен, на шкафчето ми, на една ръка разстояние. Ето това е загуба!