Драги съфорумци, след пет месеца присъствие в сий форум, установих че войнстващата простащина тук не ми е приятна. Участвах заради няколко форумци, чиито мнения ми се струваха интелигентни, интересни, макар и не винаги да сме на едно мнение. Бъч, Аменеменема (да ме извини ако съм му объркал ника), Нор и още няколко. В същото време една агресивна и доста фрустрирана група си позволяваше през всичкото това време да се заяжда на лична основа, да обижда, да спами и флуди под безучастното око на модераторите. По този проблем получих препоръка от модератор да поставя простаците на игнор, което на практика спазвах (не разбрах как работи функцията, но просто като им видя аватарите - нито чета, нито отговарям) . Това е една не-лоша препоръка, ако простаците са 1-2. Ако станат половината от списващите обаче , форумното присъствие става нещо като разговор между глухи. И слалом между овчи барабонки. Намирам това за нелепо. Тъй като мога да живея спокойно и в баланс със себе си , без да кеся денонощно в някакъв интернетен форум, нямам графомански наклонности, реших да прекратя участието си тук. Може да минавам понякога за да хвърля по едно око на мненията на умните и възпитани колеги. Желая на всички Бог да дава здраве и ум.