Улавям се в многословие напоследък, но за последно искам да изразя позицията си по въпроса. Никой не оспорва правото на модераторите да провеждат форумната политика. Аз си представям нещата по следния начин. Форумец нарушава правилника. Режеш и хвърляш в коша, в краен случай му даваш почивка. Какво тук значи някаква си личност? Но правилата важат за всички, или поне така трябва да е. Проблемът идва, когато модератор уж като участник влезе в спор с форумец и държи да излезе винаги прав. Това е нелепо в известен смисъл. В един спор трябва да надделява тезата. Безгрешни хора няма. А пък да се обвиняват хора в простотия по един или друг начин, съвсем не върви.
значи
закачката е, че аз не влизам в спорове, когато не съм уверен във фактите. премълчавам и се опитвам да науча нещо ново.
така че и теоретически не съществува конструкция, при която не съм прав във спора.
нещо повече. дори да не съм влизал в спор никога не съм имал проблем да призная, че не съм знаел нещо или не съм бил прав.
тук, в тоя форум това никога не се е случвало. в живия живот се е случвало неведнъж, но по-малко от стотина пъти.
и моля, избягвайте да ми обяснявате как трябва да се държа и как трябва да мисля.
и не възприемайте диалогичността ми по всички въпроси като слабост или малоумие.
две и кусур години търпях всякакви полюции тук, но когато загубилите няколко поредни спора отказаха да го признаят и нападнаха и отвратиха човека, който създаде тая платформа се намесих за първи път със всичките си права и ги наврях там, където им е мястото.
така че не ми вейте парцали пред погледа, аз първосигнално НЕ действам.
оценявам по поведение и давам много голям толеранс, обяснявайки какво имам пред вид.
и след това в отговора прилагам основния си принцип - както се държите, така се държа и аз със вас.
с две думи - като напсувате някаго никога повече нямате право да изисквате от мен да ви говоря на Вие и да ви търпя мазненето...