Цял живот съм работил с хора.
И съм разбрал едно - ЕГОТО е най-големият враг на всеки. На самия себе си.
А е най-трудно да се вгледаш натам - навътре...
И по тази причина се налага външно влияние. Винаги е добре това да се прави внимателно, със съответния такт. От този, който го може, естествено.
Аз, на времето, бях модератор в Арената, където и досега съм ВИП. По инерция, защото отдавна не влизам в тамошния форум.
Винаги първо съм предупреждавал дееца чрез ЛС. Който прихване - добре. Ако иска някакъв диалог - също добре, но първо с мен. После - в зависимост от решението за държанието му насетне, вземам съответното решение.
Не считам за етично да се коментира държането на някого пред всички. Между другото - основен постулат за работа с хора. Някой е нагазил лука - викаш го насаме и го правиш на гъз! Но не пред всички. Каквото и да сътворил - човешкото достойнство трябва да се уважава.
А всеки, съобразно възпитанието си, образованието си и културата, след някаква санкция е хубаво да си направи някаква самооценка. От рода на - Добре де, мен ме пре... таковаха за някакво време..., ами я да видим, аджеба, защо?! Дали пък не е добре да попроменя нещо там. Пък и извинението също върши работа. Не е срамно.
Обратното - да не се извиниш е срамно. А и в много случаи е и тъпо, направо.
Един, два пъти санкция и после, при рецидив - както е подходил уважаемият админстратор паралелепипед!120% съм съгласен с написаното от него за онуй лице.
И да. Игнорът върши чудесна работа.
Неползването му довежда до това - ЕГО
ЕГО.
За радост на воайорите!