Неактивен Пешо
...
Присъединявам се към тази позиция. Това е обвинение, недопускащо коментар.
мислех,че нямам повече за казване по темата, но точно твоят коментар ме провокира,
опасявам се,че тук има голямо неразбиране
наистина ли е неясно срещу какъв житейски модел, какъв типаж, какъв манаталитет е написала Р.Ралчева това?
ще опитам да го пресъздам
- срещу многото млади и не толкова, ненамерили път, не положили усилия, безпросветни, безкнижни хора, които в последните години започват да мислят, или
им е внушено!, че принадлежността към дадена група им дава повече права, отколкото на другите хора
групите са много, членството в тях е лесно, присъединяването безкритично:
- Родината, този псевдопатриотичен пламенен патос, който ти дава право да влизаш с мотор, въоръжен в циганската махала, в бежански лагер, да крещиш на семейство в Елин Пелин, да ловиш бежанци на границата,завит със знаме, да раздаваш правосъдие ,знамето да ти е индулгенция за всичко, да се усещаш, а и да останеш ненаказан
- Църквата - не знам как набутаха църквата в това, тя е също лесна група, но е доста архаична като ритуали и доскоро беше неатрактивна за подобни групи, може би омразата към чужди Богове е спойката там
- паравоенните формирования, включващи охранителните дружества, тези wolf brotherhoods, в които беззаконието е норма
- много голям процент от правоохранителните служби и поделенията на МВР - там усещането за безнаказаност и арогантността е основата на съществуването им
- футболните агитки и какви ли още не
не знам дали тези групи, този модел на поведение е обективно определен и е симптом на времето, или е
създаван обмислено напоследък мисля ,че е второто, даже сега се сещам за още един несъществуващ до преди 5-6 години феномен - омразата срещу Русия, група също толкова банална, но многобройна
една след друга надигат глави тези WASP глутници, този модел, срещу който "булгар, булгар" е невинна смешка, главатрите им вече крещят на майките, дърпат баби по границите,крадат от паспортите,оскверняват "българщината", позволено им е, имат право
докъде ще стигнат - вероятно до където искат
а вие сте сърдити на Р.Ралчева и на мен, може ,що не