Сега две думи в повече, гледам, че вие сте тук във висините на науката, аз да добавя квот мога от на собствен задник.
Прави излязоха онези, които твърдяха че развитието на това заболяване си има два етапа - първи 5-6-7 дни короната разрушава квот може в организма и втори - последствията работят още 8-10 дни сами за себе си.
При първия нищо не може да се направи и/или ограничи - контролира се температурата с квот може и тва е.
Гълтането на антибиотици се оказа само профилактично. На каквито и да са антибиотици!
Втория етап е много важно да се диагностицира навреме - кога точно започва /аз изпуснах само 2-3 дни и изядох хурката/ и какво точно ще се лекува - пневмония, поражения по сърце, черен дроб и т.н. Докато първия етап всички го карат приблизително еднакво /само в температура има разлика/ втория е страшно разнообразен. Аз където лежах се споделиха поне 40-50 мнения на патили - един с един нямат общо. Един имаше десетина дни е бил с маските, сатурация 50-52 и не е знаел на кой свят е, друг - само с малко температура и едва започваща пневмония /лекар все пак, веднага хваната/, а за отраженията - засегнати от вътрешни органи, до нервна система, човек, прекарал и приключил в клиниката нормално бе дошъл след месец на контролен преглед с неимоверно уголемено сърце!!! и т.н. Абе неккъв Чернобил се получава. Това разбира се са крайностите, мнозинството все пак си го караха по учебник, но пак имаше разлики.
Личен съвет - след 6-7 дни от началото на заболяването не жалете онези 150 лева за скенер в добра лаборатория и при първи признаци на пневмония или други поражение, веднага - болница! Колкото по рано - толкова по добре. Лекарят, дето споменах по горе, го бяха хванали още на 5% засягане на белите дробове и го изписаха заедно с мен на петия ден, аз - откарах 10.
Лекарите!
Споменах и в първия си пост, че слава Богу все още има хора разбиращи си от занаята.
Където бях, се въртяха смени от екипи, доброволци от всякакви клиники.
Лечението - по протокол, като в зависимост от индивидуалното състояние се добавяха екстри към общото.
Персонала- до един - без ваксинации! Изкарали на крак. Една единствена сестра видях да носи маска.
Обобщеното им мнение - майната им на PCR тестове, рентгени, сатурации, температури, как си стигнал до тук... търсят и намират начин освен общата терапия, да ти намерят индивидуалното и да добавят нещо така, че да ти помогне точно на теб. Бях изгубил надежда, че има вси още такива хора, повтарям го непрекъснато.
Вярвайте им, по големите болници на София може да се разчита. Поне тук.
Общо за мнението им за вируса - пазят се, не изказват ясни мнения, но между редовете при нито един не "прочетох", че тази история има естествен произход.
Мнението им за управление на кризата - 18+