Не се знае какво щеше да стане, ако нямаше мерки.
Тоя вирус е изкуствено създаден и пуснат нарочно или случайно, но от него се възползва световният елит и тутакси започна реконструкция. Дойде му дюшеш вирусът, ако не са го пуснали по план.
И какво щеше да стане? Всяка година от грипа какво става? Пак същото! Само дето сега имаме и масова истерия. Не говоря за тихите самоубийства, за ненаправените планови операции, за късно отишлите с обикновени проблеми поради страх от заразяване в болницата - тях няма кой да го брои.
Но кажете ми, каква е тази страшна, чудовищна болест, дето трябва да ти кажат, че я боледуваш, инак може и да не разбереш! Какви са тези "асимптоматични" "болни" - аз нямам симптоми на шарка, но имам антитела, значи съм асимптоматична или как?
Всяка божа година с децата на училище беше едно и също до втръсване! Като се зададе ваканция и народът тръгне на преселение! Кой при баба и дядо в съседната провинция, кой при братовчедите в Торонто, кой на Куба, кой в Ямайка, кой в Мексико, който по-паралия - в Дисниленд и в Швейцария на ски, в Тайланд на опознавателно пътешествие. После всички дружно сядат в класната стая и започва обмен на тела на бактерии, корпуси на вируси и кой каквото още си е донесъл. На втората седмица половината клас лежи вкъщи с новички болежки, другата половина хлюпа носове в училището. Всяка божа ваканция, коледна, пролетна, лятна, есенна, всеки по-дългичък уикенд! И нищо, никой не броеше, макар половината клас да го нямаше на място. Преживяхме го, дечицата заработиха имунитет срещу даже и ние не знаем какво и така. А сега, гледам тригодишни капчици с тоз пищимал на устата! Техните имунни системи ще се сринат от безработица, ей богу!