се получава въпреки "това което имаме като държава".
Тва - ясно!
Ся, някой да е спрял работата в селското стопанство?
В това, което може да се смята за остатъчна промишленост?
Транспорта?
.....
Ама когато имаме като "икономика" онова, дето му викаме по нашите земи "услуги" - ей тъй се получава!
Магазините не работели - ми да работят бе, кво им пречи он-лайн. Кръчмите и те - ми да работят бе, с доставки по къщята.
Ама не можели всички - ми който не може - да мре бе, някой да ги е назорвал га са се фащали с този занаят?
Извадили късата клечка - голям праз, ще си заминат, като свърши простотията и хората заимат пак нужда от кръчмите и тези магазини които сега мрели - ми пак ше отворят, нали уж пазарът, този Бог на сичко ше отрегулира там квот тряа, кво да им мислим ся?
Икономиката викаш - ми тя според същият пазар би трябвало да си е у ред, просто парите на ристорантьорите се прехвърлиха към фармацевтите и една част към частните болници. Хотелиерите? И те като ресторантьорите. И т.н.
И да - на неадекватни заповеди, ще има асиметрични отговори, също толкова тъпи както и заповедите, щото и от едното и от другото страда кой?
Ние. Дето се опитваме да излъжем дявола. На дребничко така, ако мине, ние да заобиколим простотийката, другите да се спасяват както могат. В това отношение Андрешко е
титан!И андрешковщината нае...хме.
И т.н.
Дърлим се да носими ли маски, да се ваксинираме ли, да спазваме ли карантини - ти мислиш ли, че ако имаше авторитети и тези авторитети с името си застанеха зад една аргументирана програма за справяне щеше да има такова брожение?
Да ама нямаме вече авторитети.
Ми убуу, става и по друг начин, чичко ти Сталин се е справил с къдееее, къде по сложни ситуации, дааа ама и такива като него няма и кво имаме тогава?
Ааа, ЛГБТ и либерастия!
Забравих - и основно простотия.
Е, с такъв матрял - толкоз!