...не съм преболедувал, не съм се ваксинирал, имам всички възможни съпътстващи заболявания поради което се въздържам от ваксинация, но ми предстои да пътувам и ми трябва тапията (до къде ни докараха идиотите), така че и аз обмислям да се ваксинирам с отвращение.
Обмислях или Астра Зенека или Янсен, някои знае ли нещо по-задълбочено за втората? Най-популярните Байонтек и Модерна не ме интересуват.
Близка ситуация с моята описваш.
Около мен всички се изпоразболяха, от леко до доста тежко... аз се разминах...
Но направих цяла колекция от тестове, защото пътувах доста редовно между Франция и БГ.
Което, освен всичко останало, беше и невероятна загуба на време за опашки и чакане.
Така че след дълги консултации и проучвания спонтанно (от днес за утре) реших - Янсен.
Аргументи - най-бързо от прагматична гледна точка, най-близка до "класическите" боцкания.
В края на краищата, за мен беше основно важно избягването на бюрокрацията.
И така - намерих най-близкото до мен място, където от днес за утре могат да ми сложат Янсен.
Беше на около 40 км от мен. Отидох на другия ден (8 юни), боцнаха ме (беше в една аптека).
Дори не съм попълвал така дискутирания отказ от претенции - все пак това е Франция.
Въпросите бяха за съпътстващи заболявания и алергии.
Т. нар. "паспорт" си го сваляш от Интернет 2 седмици по-късно.
Оттогава насам са ми го поискали 2 пъти (на връщане у нас).
Е, и два пъти - на излизане от БГ.
Франция, Германия и Швейцария - при десетки преминавания през периода - не са се интересували.
Но аз си го нося - разпечатан, за да не се получи липса на интернет в района.
И - не, никакви странични ефекти дотук.