как се лекува човешкият организъм при заразяване с корона вирус
Наскоро четох една дописка, че това, на което му викаме "симптоми", демек признаци, всъщност е крайният резултат от битката на организма с бацили, вируси и гадости. Тоест симптомите не се лекуват. За да излекуваш човек, трябва да убиеш бацко. Или с илач, или като стимулираш организма сам да си го убие. Като лаик ми беше много интересно.
За лекуването е ясно - наскоро се появиха някакви бодряжки съобщения, че предстои началото на тестването на лекарство срещу "корона"...не беше ли обаче въпроса "
какво е това нещо, наречено корона болест"?Проблемът е - как ще лекуваме нещо, което не знаем какво е?
Даже в обилно цитираните тук КП 39 "за лечение на пневмония на пациенти над 18 т." и 104 "Диагностика и лечение на контагиозни вирусни и бактериални заболявания -остро протичащи, с усложнения" няма определение за това, въпреки, че през тези година и половина по тези пътеки са лекувани над 6 000 пациента и са заплатени над 6.2 милиона лева от НЗОК.
Очевидно е, че има корона вирус (известен от 1984 г.), разновидността му sars-cоv 19 предизвиква опасни ОРЗ, които при определени обстоятелства водят до летален изход.
~~~~~~~
Очевидно е, че симптоми не се лекуват, така както и няма "безсимптомно" протичане на болест, която и да е тя.
Тук някои се аргументира с примера, че може да имаш тумор (рак) но да не те боли, да нямаш симптомите, което обаче не значело, че не си болен - `ми точно това значи - ако имам тумор, но не съм диагностициран, аз съм здрав.
~~~~~~
Оказа се, че специално разработени и достатъчно тествани ваксини за този вирус няма (въпреки, че е известен от над 30 години и както се твърди, различни лаборатории са работили с него).
Предлаганите ваксини, особено най-популярната - немската на Biontech GmbH - са разработвани за ваксиниране срещу съвсем друг тип заболявания и спешно пренасочени за борба с sars-cov 19, не срещу болестта "корона".
~~~~~~~
Предполагам, че поради причини, за които можем само да спекулираме и да се надяваме да разберем защо появата на нова разновидност на стар вирус доведе до обявяване на "пандемия" в разрез с всички известни и писани норми.
Не съм привърженик на конспиративни теории, просто си задавам въпроси кой и защо - преди това имахме хонконгски, птичи, незнамсиощекакъв грип, всякакви други пукотевици, не знам...
Това което ми липсва (ако някои знае, нека помогне) има ли статистика за смъртните случаи от ОРЗ, предизвикани от "традиционните" грипните вируси и от последния?
Някои да е чел някакви оправдания и/или обяснения защо не се правят аутопсии на починалите през последните 18 месеца, независимо от причините за смъртта?