Не знам за кой път трябва да повторя, че високо ценя великото постижение на човечеството, наречено "ваксини". Само че преди "КОВИД", за да бъде призната една субстанция за ваксина, е трябвало да предпазва от заразяване. И специално заради т.н. ваксини от "КОВИД" това изискване е отпаднало. А сега ми кажете как се нарича някой или нещо, специално заради когото или което променят правилата!
Бях обещал, че ако случайно се излъжат да разрешат някоя руска ваксина за употреба у нас, демонстративно ще се ваксинирам с нея. Мога да добавя, че това ще направя и ако разрешат за употреба нашата, българска ваксина. Но знам, че никой няма да даде пари за изпитването ѝ, така че ще си остане просто едно научно постижение без практическо приложение. Много късно дойде тази болест. Ако беше дошла по време на НРБ, щяхме да си имаме собствена ваксина, с която да се ваксинираме. И, разбира се, нямаше да си губим времето с хамлетовия въпрос "Да се ваксинирам или да не се ваксинирам", а щяхме да се наредим на опашката за задължително ваксинираме, да се "боцнем" и после да си гледаме работата. И щяхме да бъдем доволни, че няма нужда да си блъскаме главите с въпроси, които не разбираме.