Абе като ви чета и се сещам за един австралийски филм за края на света след ядрен апокалипсис, не му помня името, но само Австралия оцелява временно и една нейна подводница оди към щатите да проверява звукови сигнали от там, ама се оказва...и най накрая и австралийцитее почват да гинат.
Та, там, един моряк от подводницата не се върна след проверката на брега /на Фриско или LA ли беше/, а предпочете да си лови риба в морето, пък ко ще да мре!
Та какво да кажа - ай да гуйбъфъфвируса, ай стига сами да си копаме гроба, а?
Тоя казал, оня рекъл и все капацитети, ама има и още десет пъти повече други капацитети, които отричат апокалипсиса.
Кой ще излезе прав - не знам, но за мен остава единствено верно това, което е верно и във всички други случаи - прави каквото трябва, а да става каквото ще.
И понеже никой не може да каже със сигурност какво трябва да се прави - остава на нас самите да решим как да се пазим - колко и по какъв начин.
И да оставим еволюцията да си каже думата, в крайна сметка тя е тази, която е избрала само някои маймуни /ако и това е така/ да ги очовечи.
Твърде сложна е системата на равновесието живат-смърт изобщо, за да си въобразяваме, че някой /освен ако не е Господ/ е решил да трепе избирателно - е няма да му се получи, дори и да е идиот, който си е повярвал, че може да управлява тази сложна система.
За мен, ако има Господ, то това е природата, а тя, поне по мои вярвания е достатъчно умна да предпази изобретението си - човека, което иска да я унищожи.
Че ще има изгоряло и от мокрото покрай сухото - е, щом сме позволили някой да подпали огъня /ако е така/ - ами ще си плащаме масрафа.
Може пък това да ни направи по умни.
Малко го дадох не като техничар и прагматично мислещ човек в този пост, а като свещеник, но това е - не вярвам, че някакви злодеи /реални или измислени/ ще надделеят над разума.