За кратко да се върнем на пиячката и мезето.
Днес имах среща с един мениджър от доста високо ниво от хранителновкусовата ни промишленост /и не само нашата а изобщо/.
Споделените няколко подробности по това кво ядем и кво пием ме втрещиха!
Не, че вярвам на всичко, но толкова подробно и професионално описание на правенето на ментета не бях нито слушал, нито гледал.
Само два-три детайла - присъствал е човека на демонстрация, как 500 гр. станало почти виолетово от разваляне месо, преминавайки през апаратура с да речем стотина игли, се напомпва до изглеждащо свежо, розово, килограм и половина парче контрафиле.
Как в пуешко бут слайс се оказва, че пуешкото е...5% /не повярвах/, но нямам аргументи против твърдението.
Как се прави мляко /прясно/ с издържливост 5-6 месеца. В което няма нищо останало, освен консистенциите, от физическите величини - гъстота, цвят...
.....
Как в китайските магазини вече има изкуствени яйца - също както истинските, но синтетични и как европейски , па ако ще и от кокошки клетъчно отглеждане струват 7 пъти повече, но и за всичко това има пазар дори и в Китай.
Как "износени" кокошки носачки, подлежащи на подмяна в страни от ЕС и струващи внимание - 14 Евроцента продажна цена, се предлагат на нашия пазар на промоции от две евро!
...не искам да споделям повече!