Тук ще омеся темите, но нямам избор.
Един велик футболер е починал - на 60години. Диего Марадона. Не без участието на злоупотреба с алкохол (е и кокаина не прощава).
Горното е да намаля ентусиазмът ви за алкохола. Някой тук ще ми противоречи, че ракиджийте имат чисти кръвоносни съдове, един паталогоанатом беше писал, чисти като стъклени тръбички. Но си мисля, че това е защото тези които го употребяват не достигат кой знае каква възраст.
Сега по темата:
Тогава помислих, че се ебава, но когато през 1992 заминах да живея в САЩ се оказа, че зеленчуците им са "трева" - ни вкус, ни аромат, ни 'външен изглед' но това са "подробности"
Разбрал си, че храните им са фалшиви ? Няма страшно. В близките 1-2-3 г. ще установиш, че и парите им са фалшиви 8)
Мислиш, че се ебавам ли ? Така е, и го правя с кеф, защото след това ще разбереш, че фалшива е и закрилата, която уж дават на слугите си
И даже няма да е последното, което ще разбереш
Една от многото причини да емигрирам преди четвърт век беше и да не ми приказват глупости, хора които са видяли нещо от чужбина и като се върнат, разказват с развален български как "било" в Америка.
Пример: вашият шеф на Българска телевизия. Още го помня като се върна учил, недоучил разказваше по ТВ
над отворен куфар с кинкалерия и червила. как "щял да прави" бизнес. Бизнес не направи, но се нареди на държавно с измислената си биография на "борец срещу тоталитаризма". LOL
Фона бил разбрал, че храните в Америка били фалшиви.
Навсякъде масовата храна е фалшива. Нискокачествена. Което не означава, че няма качествена, органик (био), вкусна. Има си цяла верига магазини "Whole Foods", за органик храни. Също " Trader Joe's" и други. Фона трябва да знае, че има т.н. "Farmer's market", където можеш да си вземеш плодове и зеленчуци с качество каквото искате. Разбира се, горното на друга цена ( два, три пъти по-висока).
Какъв ми е пойнта? Всички обобщения са
грешни.
Що се отнася за парите (горе се има предвид $):
Книжните пари са фалшиви. Не е само долара. Затова и още не се сринал както обсъждате в "Икономически новини". Доларът ще си просъществува много дълго докато евро и другите "fiat"* пари се печатат без връзка с външния живот, с действителността.
*Fiat
Fiat money is a currency established as money, often by government regulation, that does not have intrinsic value. Fiat money does not have use value, and
has value only because a government maintains its value, or
because parties engaging in exchange agree on its value** Фалшиви са дори златните и сребърни сертификати които можеш да си купиш от банки. "Предполага се" че има равностойно количество злато и сребро насреща. Чиста Вяра!
Истински са само нещата които можеш да пипнеш.