Юмжагайн,
много математика, много статистика, много аналитичност бе браточка. Да зеем да викнем МишоК да опрай работата при нас, че май-май ше ядем дебелия както са се забетилевили наште кУриФеи!
За съжаление, аз не се имам за статистическа единица, еле пък нула и няам желание да ме третират като такава!
В чисто медицински план, човекът е изказал няколко добри предложения, от което най практично ми се видя това -
Я считаю более правильной стратегию ограждения от опасности заражения групп риска, т.е. пожилых людей и хронически больных.
Макар, че и то е добро, едва след като става ясно къде бие вируса.
Съгласен, че за да се приложи тази стратегия са необходими други неща, различни от тези, които се прилагат сега.
Ясно - затваряме всички възрастни и болни хора в карантина и им обезпечаваме за няколко месеца живота.
Пей сърце, ама как на практика ще стане - не знам. Може и да може, така и икономиката ще се спаси - старите и болни не бачкат.
Все пак си мисля, че когато се обърне колата - имало пътища много.
Откъде напр. да знаеха китайците кое как е при това стръмно нарастване на заболеваемостта при тях. И според мен постъпиха правилно - пълна, тотална карантина, за да се ориентират.
Е, сега вече е далеч по лесно да се дават предписания.
Но дори и сега считам, че внимателно прилагане на рестрикции е необходимо, крайно необходимо!
Чисто статистически може лесно да разделим възрастни над 65 г. от други - на бял лист хартия става всичко, руснаците си имат поговорка - бумага терпит все. Ама на практика?
Я малко нови "факти" - вирусът естествено бил с произход Македония. То не че имало как да не е така, но освен това идвал от Прилеп. Кви доказателства повече?