С риск накои колеги пак да се разбеснеят, ама наистина ли безрезервно вярваме в непорочната неподкупност на вота?
Аз - не.
Наясно съм, че и се подкупва, и се фалшифицира. Но има и реална подкрепа за герп, като диапазонът е изключително широк. От т.нар. десни, които винаги биха гласували за герп „за да не дойдат комунистите“ до хора като Митев някога в „Сега“ – божем марксисти, които така ненавиждат ренегатството на БСП по отношение на марксизма, че за отмъщение страстно и вярно любят герп.
Тук в нашия форум също има полуоткровена симпатия към Мутрата и шайката му. Един ще каже – абе простак, ама какво пък толкова. Друг – герп такива, онакива, ама се погрижиха да не ни изтреби ковида, демек, проявиха отговорност. Трети – Боцата си бил имал и положителни страни, например държал на българското (в какво ли се изразява това – може би, че дума не знае на чужд език). Обръща ми се джигерът всеки път като прочета нещо такова.
Та тезата ми е, че „това, което имаме като власт“ се крепи не само на разнообразни машинации, а и е действително широко подкрепено – къде от злоба, къде от простотия, къде от страх и малодушие, а тези черти ние си ги имаме в изобилие.