Това е трагедията на остаряването, изобщо не искаме някой да променя и разширява смисълът понятията, които отдавна погребаните ни даскали някога са ни обяснявали. Абе много са нахални това младите
Като оставим настрана неуместната употреба на пълен член, останалото е смешно.
Смешно е например, че едно старче се присмива на хора, които той самият смята за старци – присмива им се затова, че те остарявали, а той, видиш ли, успявал да запази мисленето си младо.
Смешно е и някой да развява като напредничавост жонглирането с непознати нему думи.
А дефектната граматика не е смешна. Тя просто показва малкото количество прочетено по пътя жизнен.
Ако беше видял колко дефектна беше граматиката ми преди Дорис да започне да ме ограмотява, щеше да изпаднеш в ужасТ.
;D
Имам завършен първи клас в родния си град, после втори клас в Бургас и толкоз. След това в първи курс в химическия техникум вече граматика не се учеше. Пък и от 4 години обучение, само в първите две имаше литература.
Между другото Дорис перфектно владееше и руски език.
Виж по отношение на младите си в пълна заблуда.
Никога не можем да мислим като тях, имаме прекалено много наложени табута в миналото, които те вече нямат.
Дори да запазим мисленето си младо, това няма да ни освободи от закостенялостта. Можем да мислим по-прогресивно от бабите и дядовците си, но не и от внуците си.
Ще ти дам един конкретен пример, за да разбереш колко много вече се различават от нас 15-16 годишните деца.
Преди да започнем обучението на асемблер и машинен език винаги отделяме 3 месеца за елементарен език от високо ниво в конкретния случай Visual Basic.
След което следва тест, тоест колективно написване на програма.
Тази година ги разделих на два екипа по 12 човека, като за първи път разделих момчетата от момичетата. Досега им давах конкретни задания, но този път ги оставих сами да избират. Избраха да това да са игри.
Момчетата избраха прекалено амбициозен проект за деца учили само 3 месеца програмиране и го завършиха само наполовина. Това беше игра на белот за двама. Показал съм я в тестов вариант, така се вижда достатъчно ясно как са я конструирали.
Момичетата представиха значително по-елементарна, но напълно завършена програма с две нива на сложност.
(
Заб. Ной - Тук имаше картинка, но поради всеобщо дебнещото око се налага да я затрия. Ако прочетете нататък, ще разберете защо.)
Програмата представляваше нещо като пъзел, при който ако избереш правилните 2 картинки те изчезват от екрана, но какви картинки!
В първия момент помислих, че ме провокират. После ги попитах защо за избрали такава тема.
Като отговор ме насочиха към 4 книги, три от тях ги има и на рутракера:
Вагина. Новая история женской сексуальностиhttps://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=4992195Viva la vagina. Хватит замалчивать скрытые возможности органа, который не принято называтьhttps://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=5560289The VAGINA BOOK. Главная книга для тех, у кого есть этот орган
https://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=5988263Чак след като ги прочетох, разбрах какво са имали предвид.