Жижи, тея цитати откъде ги записа?
За да не продължават некои тук да мЪ питат откъде съм записала разни цитати, а други – да мъ порицават пред всички, че не ползвам „хипервръзки” към ТВ екрана, от който свалям текст с професионални записки, а от таквиз „хипервръзки” и понятие си нямам …
Ще изразя
лично мнение въз основа на видяното, чутото и прочетено от мен по темата през днешния ден.
Но … „преработено” и оценено от това, което все още се намира в собственото ми междуушие … :lol:
• Тази сутрин партиите в парламента се разграничиха ясно на „
партии на статуквото” и „
партии на протеста”;
• От окончателното решение на ИТН повечето хора се разочароваха, но сепак продължават да таят някаква надежда;
• Двамата основни лидери в държавата в момента си говорят единствено през Фейсбук, което не е добре;
• А по време на очертаващите се на хоризонта нови избори, няма да има вече даже и площад – като сборно място за обмяна на идеи;
• Очаква се избирателната активност в чужбина да бъде същата, въпреки и увеличения брой на секциите; като ДПС ще бъде основният печеливш от увеличаването на този брой;
• По принцип, мажоритарната система бетонира двуполюсния модел. Но при смесена система 50/50,
т.е. 50% „пропорционална” и 50% „мажоритарна, нещата могат да се променят значително, и то за добро;
•
Защото при Алековия „Бай Ганьо прави избори” системата е била 100% мажоритарна!И още малко –
от Христо Иванов, също днес, но не помня вече нито кога, нито къде:
•
Да има кампания за разясняване на доброволната ваксинация;
• Да не бъдат забравяни и необходимите конституционни промени
за цялостна реформа на съдебната система!