0 Потребители и 268 Гости преглежда(т) тази тема.
Асолче, първичен болничен ли е, от личния лекар? Май лекуващия специалист има право да ти даде още 14 дни / календарни, до колкото помня/ Аз бях в такава ситуация преди 6 години. Личния ми даде два болнични по за седмица, после пулмолога останалите / хр. бронхит с всичките му салтанати /.Желая ти бързо и пълно възстановяване.
Точно така - първичният болничен от личния ми лекар е за десет календарни дни, той имал право да ми даде още четири, това го разбрах днес. Личната ми каза, че в моя случай специалистът би трябвало да може да ми даде по-дълъг болничен. Аз не стъпвам в болница, ако не е на живот и смърт, ама в този случай 10 дни не ми вършат никаква работа - има само частично подобрение...не мога да седя, не мога да лежа, не мога да стоя...ужас някакъв..било спондилоза
Как стана да ходиш на ТЕЛК, щото май съм в подобна ситуация - проблеми с гръбначния стълб, ще си изчерпя болничните, а пък болките не намаляват, да не дава Господ никому! Проблемът ми е, че за пръв път в живота ми преди 10 дни ми дадоха болнични и съм като пате в кълчища - имало ограничения, пък аз не мога място да си намеряп. п. Предпочитам да си говорим на лични, не във форума. Наистина имам голям проблем, а се оказва, че за сефте се възползвам от правото си на медицинско обслужване...мноо съм объркана
Асол, стискам ти всички палци! От собствен скорошен опит - не жали болкоуспокояващите, никой няма да те попупа по рамото за стоицизъм! Дето казваше моята медицинска сестра, не оставяй работата на часовника, настоявай си за дозата преди да ти е притрябвала наложително. Скорошно оправяне и ако с нещо можем да помогнем, пиши на лични!
Наесен се събират кестени. Натрошават се и се слагат в еднолитров бурка. Заливат се със спирт, може и най- обикновен, син, за горене. Завинтва се капачката и първия месец, няколко пъти когато се сетиш разбълникваш буркана.
Хора, аз винаги прибягвам до бабините илачи преди да се завлека на доктор. Не става - след като съм стигнала до там, значи работата е сериозна! За пръв път в живота си имам болничен, а съм над 50 години!
Да ѝ кажа ли за ямр или да я оставя сама да потърси фгугъл за диагностичните му преимущества?
За ямр - то може да ме огрее след около четири месеца по пътека. Иначе - кинти! Тва, щото чинно съм плащала здравни осигуровки повече от 20 години. Иначе съм трогната, че ме светваш. Да ти кажа ли колко пари трябва да се набутам, ако искам веднага? Което е мноо странно на практика. Ако си здравноосигурен, седиш и чакаш с месеци, щото имало мноо хора. Ако решиш да кешираш, работата се урежда веднага. Това теб не те ли притеснява? Не си ли задаваш разни въпроси? Голем наплив и требва месеци чакане, ама ако кешираш си фаворит!
с кинти излиза по-евтино от НЗОК.Факт.Търси частна клиника
Не знам. За пръв път ми е, но смятам, че е повече от наложително да си заслужат парите, които съм превеждала неколко петилетки без да им ползвам услугите. Въпросът е принципен!
Не знам. За пръв път ми е, но смятам, че е повече от наложително да си заслужат парите, които съм превеждала неколко петилетки без да им ползвам услугите. Въпросът е принципен!п. п. Имам резерви към частното здравеопазване. И доста високо мнение за МА - там е родено детето ми - нямам забележки!
Щото имаш сопствена пенсьонна партида например?Не плащаш ЗО, плащаш допълнителен данък, който за удопство е наречен по друк начин.
Но юожеш да го разбереш и по трудния начин..
Не те разбрах! Аз живея в Република България и ако не възразяваш, съм наясно, че некакви си там частни партиди за квото и да е, са мижи да те лажем. Мноо обичам, га ми се привежда като манна небесна чуждо законодателство...и ми се сочи с пръстче даже! Ако ще коментираш Кочината, бъди така любезен да се запознаеш с правилата й
1. ЗОВ не са лични, а солидарни. Нямаш "собствени" вноски по отделна партида.2. Чакаш колкото трябва, според капацитета на системата и приоритетите.3. Някой пенсионер без един лев лични вноски може да има предимство пред човек, дето се осигурява на 3,000 месечно.Нещо неясно?
Всичко е ясно. Таква е нашата система, ама все пак, все пак...Не ми харесва това с пенсионерите...аз имам родители, които години наред са се осигуряали на таваните...и имат права! Може би, ще ми допаднеш повече, ако ми дадеш за пример разни безобразни "социално слаби" и откровено неграмотни и асоциални членове на нашенското общество, които нон стоп висят по болници и социални служби ..особено през зимата. Вземат секакви помощи...за кво ли не..ама требва да ги обгрижваме. Преди две седмици се качих на "селски" автобус..ходих на гости на приятел на вилата. Там, в автобуса, имаше ено общо 30 -годишно семейство с точно пет парчета наследници и със специфичната миризма и хигиена. Да обясня ли, че контролата тях ги подмина? Но провериха мен!
Боли те гръб/кръст или ше философстваш?Милгама палиативно, за да изкараш деня, направи си утре ямр, за да не стреляте напосоки.Масажи и фт са следствие на уточнена диагноза, не опит за налучкване на лечението.
Невролог без ямр ще е безмислена ракса за преглет.За кортикостероид еднократно, за да се намали оток/болка пита ли?
В такъв случай - Ортопедичната болница Горна Баня (тя е към МА), Трета Клиника.
Диагнозата ми е уточнена - торакална спондилоза според рентгена. Милгамата ми е част от лечението..без физиотерапия няма да минеп. п. Мерси, Бонгич, но аз съм по-скоро за невролози..макар че май нещата са доста комплексни
Боли ме зверски лявата част на гърба над кръста и болката преминава отпред под сърцето. Рентгенът даде насоки..ама не спира съвсем гадната болка...пия си хапчета, ама некъде на пладне и некъде посред нощ - те не действат - боли да не се търпи. Нищо не разбирам от болести и не искам да разбирам! Би трябвало да ми действат секакви чудеса на фармацевтиката, просто щото никога не съм ги пила досега
Помисли за влизане по спешност. Тогава няма да се плаща, но обикновено в спешните отделения няма стриктно разделяне на болните на потоци -- с коронавирус или без. Това е риска в момента. След това ще минеш по етапен ред и през ЯМР.
Не съм стигнала чак до там! Въпреки че съпругът ми след втория пристъп се замисли дали да не вика линейка - убедих го, че има хора с далеч по-сериозни симмптоми. За корона не съм се тествала специално, но поради съпътстващи причини заради други хора, вече няколко път ме тестваха - отрицателна. Не съм се тествала за антитела, обаче..убедена съм, че съм го забърсала някъде меджу другото
клиниката по неврология на Александровска болница, трети етаж.
Асол, може да се изненадаш за болкоуспокояващите - те са индивидуално поносими и обезболяват също индивидуално. По пътя на търсенето и пробата стигаш до тези, които работят за теб лично. Морфин на хапчета и морфин инжекционно са два различни морфина. Търси си твоите, които работят, и погледни за какъв период от време работят, това също е индивидуално.
Силно разочарован след като съм им бил 6 години клиент, та затова се насочих към Токуда.
Въпреки че съпругът ми след втория пристъп се замисли дали да не вика линейка - убедих го, че има хора с далеч по-сериозни симмптоми.
мдддда.А сега накъде- към гробищата.Пенции.
мдддда.А сега накъде - към гробищата. Пенции.
Пенция си, ако напишеш в сиви "отслужил" 🤭
Обсебен си от пенЦии!Добри или лоши спомени?