Бонго има предвид мен, но дума не обелва за Йордан Ментата, който беше разобличен от трибуната на НС в опит да спре меморандума, щото трябвало да минат некои концесии и обществени поръчки. И какво правят на практика борците срещу Сараите? Вместо да го емнат, кибичат по студиа и форуми и плямпат как някой пазел Гешеф и кви законодатели брилятни са. Бонго, кво става със Сараите, Бонго? Кво става с борбата с корупцията, Бонго? А, Бонго? Що мълчите, Бонго? Данчо Ментата и обръчите на Доган ли пазите?
Ето, не е трудно да се разпознаеш. Както казах и вие се нуждаете от подобна статия.
По въпроса за Цонев. Той е достатъчно циничен да направи подобно предложение, но надали по начина, който Нинова предава. Като се сетя за Нинова, не е "честност" първото, което ми хрумва.
От друга страна, ако Цонев наистина е споменал нещо за плажовете, предполагам какво има предвид. Аз не харесвам партията и човека, но винаги го слушам внимателно, ако че най-весто казва неприятни за мен работи. Сезонът започва след 3 седмици. Плажовете касаят един сериозно ударен бизнес, каквото и да приказвате. Знам го от първа ръка, и то много сериозна първа ръка! Вече споменах думите на Мартин Захариев, че в т.нар План, турмът просто го няма. Така че въпреки всички скандали (разорани дюни, подпорни стени - хотели и какви ли не дивотии), спирането процедурата по отдаване на плажовете, например, трябва да е добре премислена.
За последен път ще коментирам предложението на Нинова от 16 април. То е сравнимо с хипотетично предложение за мораториум върху сечта в горите насред обсъждане на "тримата големи" оня ден. Подобни предложения за мораториуми не може да се пишат на коляно и да се предлагат в зала ad hoc. Гласува се предварително подготвен, внесен предварително конкретизиран текст, с който депутатите да са се запознали, ако има нужда да се консултират с юристи , други специалисти и т.н. и да дадат мнение, предложения за редакции, предложения, а накрая и "инфомирано съгласие" както се казва. Затова го има тояПравилник, а в него са описан начините на гласуване на всевъзможни предложения.
Популизмът на този ход на Нинова става доста видим на фона на заявлението и, че тя - успоредно с предложението ad hoc - била подготвила документ за внасяне в НС, който да внесе в понеделник. Ако помня добре, тогава Цонев каза - "Г-жа Нинова има план "А" и План "Б". Ще подкрепим план "Б". Защо не го е внесла още в петък? Защо не е координирала предложението си с другите партии? Да приемем, че партиите не си говорят (което странно контрастира с думите и за разговора с Цонев), но има Председателски съвет, в който е Вигенин?! Там няма начин да не си говорят.
Аз оставам на мнението си, че на 16 април Нинова направи популистки блъф, който използва за пропагандна пушилка. Отново натъртвам - единствената партия, която я подкрепи тогава, беше ГЕРБ, срещу които уж това предложение беше насочено. Подкрепиха напълно, всеотдайно - всичките 65 човека в зала "за". Но когато дойде ред за гласуване на едно прецизирано, подготвени и внесено по реда си предложение, се изнесоха от залата в "знак на протест".
Толкова от мен по тая тема и другата за това как БСП подкрепи Хамид. Няма смисъл от въртене в кръг.