Ако пишеш, че България губи повече от присъствието си в ЕС, отколкото печели, то аз съм съгласен с теб.
Това ми е мисълта. Пред кого ще се представляват тези чужбински българи, та трябва да си гласуват БЪЛГАРСКИ парламентарен представител? Какво не им харесва в БЪЛГАРСКИТЕ парламентаристи, избрани в БЪЛГАРИЯ? Нали веднъж избран, парламентаристът представлява ЦЕЛИЯ народ, а не само избирателите си! Или чужбинските българи са нещо по-така българи, не са от целия народ, а са особени и затова им трябва особено представителство?
На какво основание българските граждани, живеещи в чужбина, независимо дали в Япония, в Танганайка или в Чили, смятат, че са по-кадърни, по-знаещи, по-компетентни да избират кой да ръководи България - от която те самите са се изнесли за постоянно или временно дълготрайно? При това не става въпрос за представителска функция от типа на президента - да украсява календара и да чете веднъж на няколко месеца поздравление по повод този или онзи празник. Става въпрос за функционирането на държавата като ежедневна борба за хляба, здравето и качеството на живот на българите в България. Не, йок хаир, от Ню Йорк по-високо нема, високо седя, далеч виждам и а не сте ми дали пари да ви кажа какво виждам, ще ви смятам за насилници, дето ми вземате правото да давам акъл от далечна камбанария!