Аз не съм против демокрацията да е скъпо удоволствие на далечни места. Който иска да си я практикува там, да си плаща за удоволствието. Безплатно у дома, на чужбина безплатно на българска територия (консулства и посолства), оттам нататък бананите с пари. Щото те и боровинките в гората са без пари, ама народът предпочита Женския пазар пред мечките.
Taka...
За самолетчета на хартия 2 милиарда лъва, за кефа на Путин да има "Балкански поток" до Сърбия 3 милиарда, ББР (държавна банка) дава на 20 човека милиард - неясно за какво.
Но...За няколко милиона за избори в чужбина се циганите.
Къде е истината? Като сте ербап, не давайте пари на силните! Но не сте!
PS Лично видях огромна опашка за избор на президент в Newton (MA). Тя ме и отказа да гласувам.
Къв българин съм тогава? Ако съм българин само, за да ходя на море в Созопол, то ми е по-ефтино да ходя в Пуерто Валярта или в другото Пуерто (Рико).
Сетих се: Българин съм само ако плащам данъци на бандюгата с чекмеджето.
Тук ми липсва параграфа. Комунист, за което го уважавам. Но...има малък проблем.
Комунистът ме убеждава, че трябва да плащам данъци не само в една капиталистическа държава, но на две.
Щото и двете
капиталистически държави са и мой. Е, не! Не му минава през ум, че са на капиталистите. Иронията е, че точно те плащат процентно най-малко данъци. В някои случаи дори хич. Тръмп е добър пример.
Малка музикална илюстрация: Creedence Clearwater Revival
https://www.youtube.com/watch?v=ec0XKhAHR5IPS наскоро дадоха персонални пенсии за 3 години на музиканти от "Златният Орфей". Кой от тях написа или изпълни нещо като това отгоре? На Кридънс. Поне да се доближава? :lol:
Затова са данъците!