Аз викам секи да си помни халюцинациите и като дойде време да помълчи подсмърчащ в ъгъла.
Оправдания от сорта: "ама, аз само цитирах еди-кой си" не се приемат.
А аз, вместо само да философствУвам тук, ще цитирам в два отделни поста
със "стенограмите си" от ТВ екрана двама политици, които ми направиха добро впечатление ...
Иво Прокопиев при Цура на 02.08.2021 г., цитирам:
• Ако зад новото бъдещо управление няма парламентарно мнозинство с необходимите гласове, за да промени законите,
няма как да стане промяната. По-скоро мисля, че отиваме към нови избори;
• След „Тройната коалиция” в България има 2 основни кръга:
тези които се стремят да усвояват европейските фондове и тези /може би около кръга „Капитал”!/,
които желаят да осигурят за това „усвояване” необходимите закони;
• Кирил Петков не е бил никога „номинация” на кръга „Капитал”, а само автор в нашия вестник.
А нашият стремеж е бил винаги да променим средата, за да стане по-привлекателна както за българските, така и за чуждестранните инвеститори;
•
В България обаче нямаме нито законност, нито правосъдие, нито независими регулатори.А в преработения от служебното правителство „План за развитие” има безумни неща, без никаква връзка с евентуалното ново развитие на България. Тъй като проблемите са адресирани по следния начин:
•
500-600 милиона са заделени единствено за ремонт на сгради,
защото ние знаем само да ремонтираме – бетон, мазилки, дограма и изолации;
•
В образованието: 47% от завършващите деца са функционално неграмотни;
училищата са много – трябва да бъдат намалени, за да се повиши качеството;
да се променят учебните планове; да се увеличат
учителските заплати мин. 4-5 пъти, за да станат конкурентни;
•
В здравеопазването е ужас: само 15% ваксинирани при 50-60% в Европа;
• „Планът за развитие” предвижда
единствено доставка на оборудване – за трупане на активи в болниците, които се превръщат в печатници за пари;
трябва да се спрат фалшивите пътеки за източване на болниците!
Но най-слабо звено си остава
философията на „усвояването”, тъй като ако в Плана има наистина предвидени пари за саниране на блокове, то тези пари трябва да бъдат разпределени между домакинствата, за да решава всеки сам какво точно да санира …
https://btvnovinite.bg/predavania/lice-v-lice/ivo-prokopiev-po-skoro-mislja-che-otivame-kam-novi-izbori.html