...истината вероятно е по средата - масовите протести на отровното трио бяха предизвикани от нахлуването в президентството, срещу Гешев и Борисов (в този ред).
Бойкикев протстираше отделно, край Орлов мост, срещу Гешев и ДПС, срещу задкулисието.
Десантът край "Росенец" беше една неуспешна рекламна акция, със съмнителен резултат, но послужи на Бойкикев и хорато му да се присламчат към протеста, без да се присъединят фактически към протестърите въреки сходните цели.
Искането от ДПС на оставката на президента надали има някакво отношение към съдържанието на протестите, според мен.
Май наистина не можете да видите разликата между повод и причина. ДБ обвинява системно ГЕРБ за връзки с ДПС и Пеевски, Радев обвиняваше Борисов за връзки с Пеевски и отказа да подпише първия път указа за Гешев - преди протестите. Но темата "Пеевски и ДПС" не била на протестите, видиш ли.
Той ясно, че Христо Иванов е самият сатана, "присламчил се" към протеста. "Нашите " си протестират срещу "Гешев и Сараите" по принцип - още преди Гешев да бъде избран, а и по време на кметските избори (когато и МаяМа припозна каузата срещу Гешев). Тогава Асол ми предлагаше "Подкрепете ни за Мая, ние ще ви подкрепим срещу Гешев"
Когато Гешев нахлу в Президентството на никой от ДБ не му е трябвало да се присламчва в протест , провокиран от действията на Гешев и срещу Гешев. Те хората просто си отидоха там , второсигнално , дето се вика. Във всички протести на "Правосъдие за всеки:" редовно си има симпатизанти на ДБ, макар "Правосъдие за всеки" не е на ДБ. Казвам ви го като очевидец, който е бил няколко пъти - имаше всякакви плакати, вкл. и срещу Нинова, за което лично съм правил забележка. Имаше хора от всички партии. Ако има някой да се е присламчвал, това бяха от ИТН, които дойдоха "да снимат".
Асол колко пъти ви е писала тук "бяхме основно ние и талибаните", да беше веднъж, да беше два пъти. И да, професоре, аз може да съм бил само 7 или 8 пъти, но ти не си бил нито веднъж , уверен съм, защото ти си над тези неща, нали?
И не , Симпли - когато викахме "заедно" и когато от МС отидохме и пред Съдебната палата, защото някак не върви да викаш срещу Гешев пред МС, тогава Нинова не пожела да направи тези няколко крачки. Отбелязвам само и в никакъв случай не искам да омаловажавам участието на социалисти на протестите.