Да отговоря на съфорумеца-анархист:
Анархистите са се борили рамо до рамо с комунистите и земеделците в Септемврийското въстание, което е мащабно описано от Никола Станев (познат като Емилиян Станев) в романа "Иван Кондарев" чрез героя му Анастасий Сиров. На едно от честванията на Първи май, което комунистите (да не се бъркат с бесепарите, които го честват на централния площад) правеха на Червения площад във Варна преди няколко години, присъстваха и анархисти и предлагаха своя литература. Взех да прегледам една от тези книжки. Там се даваше отрицателна оценка на нашия социалистически период, която аз не мога да приема. "Feci quod potui, feciant meliora potentes". Нека анархистите да покажат какво безвластническо общество са построили до момента. Все пак съм сигурен, че анархистите ще продължават да бъдат активни участници в антиимпералистическата борба и това е добре.
Второ, против въвеждането на еврото съм, естествено. Да, това ще премахне валутния съвет (board). Но нуждата от патерица може да бъде премахната по два начина - чрез оздравяване или чрез смърт. Въвеждането на еврото означава смърт на българския лев, а премахването на валутния съвет означава освобождаването му. На другия въпрос - NATO и ЕС са империалистически съюзи и естествено, освобождението от тях е мечта на истински левите хора. Наричайте ни носталгици или "осталгици", ако щете. Това не е срамно - трудно е да се приспособиш към реставрирания безчовечен капиталистически строй, ако си възпитан другояче. И има и млади общностници (умишлено не използвам думата с латински произход).
Трето, ако трябва да бъда съвсем точен, понеже някъде и троцкистите се обявяват за крайно леви, аз не съм такъв, а червенковец. Да, знам за "софийското море", но кой е безгрешен? И за да не бъда обвиняван в прикрит шовинизъм, декларирам, че чувствам класово осъзнатия американски или турски работник или инженер като по-близък от българския мултимилионер.
Мисля, че толкова е предостатъчно. Има много по-важни неща за обсъждане тук от скромната ми личност. И не, автобиографиите от едно време не бяха фалшиво скромни, а по-скоро демонстрация на елементарна грамотност. Сегашните CV-та са въведени, защото сегашните пишещи ги една елементарна автобиография като тези от едно време не могат да напишат.