E, аз пък имам дилема: до мен има 2 избирателни секции, всяка на около 10 мин. Едната е в Българското училище, другата - в църквата. Чудя се коя от 2те да избера? Май ще се обадя на младежите да ме вземат с тях.....ще икономисам гориво :crying_with_laughter-3302:
Но, както вече са писали колеги - ще гласувам само за президент. Не мисля, че имам право да гласувам за народно събрание.
Няколко цени и от мен:
Наше сирене овче (друго не ям), произведено тук от нашенска фирма (добро е): $12 за 2 паунда (близо 1 кг). Има внос от БГ в метални кутии - $16/кг. В БГ магазина се намира и по-евтино с около $1-2, защото те отварят големи тенекии и го продават на бучки....мен ме мързи да се занимавам със сламури и пр. Жената си купува козе, цената е практически същата.
Кашкавал Балкански е $9 за 0.5 кг.
Пушен врат $9 за 0.5 кг, филе Елена $16 за 0.5 кг, суджук - $7-8 за подкова ама малка. Аз напоследък не го купувам, защото го развалиха - много сол слагат и не го изсушават добре. Зетят взе да прави домашен - много добре го докарва.
Домати между $2-3 за 0.5 кг. Купувам само през зимата, защото през лятото си бера моите. Интересно, но тук няма от "пластмасовите". Лошото е, че купешките са много нетрайни - ако до 2 дни не ги изядеш са за изхвърляне. В БГ магазинна от известно време карат едни домати "позово сърце". Казаха ми, че доставчикът е нашенец, който си направил ферма наякъде в района. Пробвах ги ....все едно че съм ги брал на баба от градината.
БГ ракии - $15-20 за 750 мл. Водки има за по $9-10 (750 мл) ама не стават. Сведка, Столичная, Абсолют за около $19-20 за 750 мл. Уиски (Джони, Тийчърс, пр. червен етикет) е около $20-22. Черният етикет е с около $15 отгоре.
Вино читаво се намира за около $5-6 (Чили и Австралия). Ако искащ нещо по "изискано" - отиваш на $10-12.
Това са цени към днешна дата. Писах в друга тема, че цените тук се вдигнаха с 20-25% за около 8 мес.