Това негово ли е?
Преди 6-7 г. ми беше влязла една муха в главата да правя неголяма механа и лазих из нета да си крада идеи и оттогава ми е останал този линк.
Слава Богу навреме се осъзнах че не е за мен.
Менюто като го гледам си е "Балкантурист".
Механата е едно от култовите БГ заведения и най-старото функциониращо. Имаше и други от "онова време", но пуснаха кепенците. Някога беше "Кладенеца". Имаха един "макет" 1:1 на кладенец точно пред вратата - с капаци, чекрък, кофа и покривче. После стана Механата. Хронологически Малинчо не е основател и не е бил собственик преди години - просто него го нямаше още тук. Към днешна дата - не знам. За менюто: отдавна не съм ходил в "Балкантурист" та съм позабравил
. Ако се има предвид разни скари и пр. преполагам, че е с рекламна цел. Естествено има скара, но винаги има един куп други неша: дреболии всякакви, риби няколко, салати един билюк, супи 3-4 вида, вегетариански блюда, гювечета и т.н. Нямат против ако им кажеш "искам това с онова" или това го искам без онова". За обяд предлагат готвено - сърми, пълнени чушки, ребърца със зеле, мусака и пр. Приятно място. Недостатъци: мястото за паркиране е кът. На снимка 1 вдясно е сградата в която е Механата. Жълтото е магазин за алкохол. Зад магазина вдясно има атвосериз. Паркингът се споделя от 3 те бизнеса. В петък и събота е фраш. Трябва да се паркира от другата страна, ама и там понякога е "тегаво". Друго: лятото изкарват маси между сградата и улицата, но е много тясно, а ако си с малки деца си е опасно (няма ограда).
Преди 5-6 години там наблизо българи купиха едно друго заведение. Казваше се "Черния коч"
. Сега е Балканика. Там кухнята е "по-слаба" от на Механата, но има много голям паркинг и важно - имат навън голяма градина с висока ограда, та не се налага постоянно да следя кой внук/чка се готви да дезертира.
На снимка 2 е градината на Балканика.
Като цяло тук БГ ресторантите силно зависят от готвачите, в смисъл добрите са голям кът. Като се сдърпат с чорбаджиите отиват в другия ресторант. Ние естествено научаваме и почваме да ходим на другото място... а бе наистина тук е "малка" България. :lol:
Откъде знам тези неща: синът ми живее на 300 м от Балканика и на 1.5 км от Механата (аз съм на 10на мин). Снахата не си пада много по готвенето, но много харесва нашата кухня. Те 2-3 пъти седмично вечерят в едно от 2те места, а и за вкъщи си взимат. С всичките "персонали" са на "ти" от А до Я. Всеки път когато сме били с тях: синът отива при чорбаджията или който го замества да си кажат "наздраве".
Снимка 3 е дислокация на района:
Най - горе на Lee x Thacker е център "Малка България" - училище, народни танци, спорт и т.н. Там е една от изборните секции тук. Механата е в една сграда с UPS. Малинчо е точно срещу State Facility. Малко вдясно от Lee x E Oakton е Балканика