напоследък нещо нямам много време за писане, че даже и за четене не достига, та ето моите пет цента по темата:
1. славчу:
1.1. за поне трети път става основна причина за хаос и безвластие.
1.2. причините, дето ги изтъква, са инфантилни. намерението /все още/ не е действие.
1.3. на всичкото отгоре сам си отрязва възможността да противодейства на кирчувците, като си изтегля външната министърка.
2. кирчувците - те са ясни, почнаха с лъжи и продължават с лъжи. но действията им се поддаваха и се поддават на външно влияние, именно затова и смятам славчовата изцепка за ненавременна.
3. дебъ - колкото по-бързо си идат, толкова по-добре. някой да е чул нещо за съдебната им реформа?
и накрая,
4. бсп. тук има няколко неща.
4.1. направо не ми се мисли какво щеше да е това правителство без бсп в него, при всичките останали ястреби. досега като нищо щяхме да сме обявили война на русия, като ден преди това щяхме да сме пратили абсолютно всичко в движение - танкове, сау, оръдия, самолети, бмп-та и прочие - към украйната. това - плюс. обаче следват минусите.
4.2. помощта за украйна - според мен огромна издънка, която ще струва главата на нинова при следващи избори. защото се огънаха. никаква - нито военна, нито техническа помощ - не трябваше да мине. пълна глупост е да помагаш на нацисти, като им поправяш техниката. и няма никакво значение, че я поправиш два танка, я-не.
4.3. боеприпасите за украйна - тук продължавам да съм на мнение, че ние за крайната нищо не изнасяме. но бсп ще пострада от това. ето една примерна схема:
4.3.1. полша засилва към крайната всичките си снаряди и патрони, които подлежат на утилизация.
4.3.2. полша си купува нови от вмз.
4.3.3. вмз ги произвежда.
4.3.4. полша наема украински самолет за превоза.
4.3.5. един куп заплювци зяпат, че сме били изнасяли боеприпаси за крайна. а износът е за полша и отива в техните складове.
4.4. самолетите - и тук съм на мнение, че нашите си седят по хангарите. просто това е твърде голямо нещо, за да не се разчуе. убеден съм, че възраждане щяха да вдигнат олелия до небесата, ако и един самолет липсва.
4.5. не знам какво се туткаха досега, та не успяха с пенсионната реформа. нищо не ги извинява. аргументите, които използваха примерно за оръжията за крайна, можеше и беше напълно естествено да бъдат приложени и за това. слави ги хвана по бели гащи. и сегашната позиция, която подкрепя промяната, само и само да мине бюджетната актуализация и преизчискяването на пенсиите, е хем от немай-къде, хем е изключително слаба и уязвима отсекъде. с кой бе, с кой акъл си седеше и траеше при положение, че от самото начало вървят залози за край на седенката?
5. това е временният резултат от избора на нашия мъдър народ. както вече съм казвал, мъдрият български народ е петимен да го управляват лъжци. и бандити. и тук-там някой и друг шоумен.
стана дългичко.