Значи, като излезе от ЕС, и тея пари няма да ги има. Почваш ли да усещаш нюансите?
Който е с робска психика, не може да му се помогне. Кога ще порастнете и ще си стъпите на краката? Кога ще станете самостоятелни и няма да протягате ръчица за помощ? Европа ви граби! Световните монополи също, с нейна помощ.
Няма free lunch!
PS Ау... какво ще правим без Европа? Аз си отгледах децата без нея. Имате ли нужда от Европа да се карат милиони коли (second hand) в БГ (всички на 180000км)? :lol:
.....
Бъч, понеже аз подобно на отврата се барам марксист и сталинист (макар, че някакъв ме обвини в друго), още и "исторически материалист" - затова ще цитирам Ленин по повод кратката ви дискусия - "формално правилно, но иначе глупост" (ще прощаваш, цитирам по памет).
Бармалей и други намекват за революция, цитират (Левски, Бенковски, забравят Ботев), няма как да стане в нашата страна, това никога не е и ставало - винаги има решаващ елемент, привнесен от вън.
Революция, ако изобщо има, евентуално ще бъде по икономически причини, бедност, недоимък, глад и т.н., съмнявам се.
В цитираните от вас случаи - Индия, Иран, Куба - причините бяха или националистически или икономически - у нас и двете липсват.
Оставям настрана, че има и мирни преходи, смяна на системата, даже два случая на връщане към монархия (от република).
И аз като много сънародници бях против присъединяването ни към ЕС и НАТО, не стана. За съжаление сме вътре. За това разсъждавам, зяпайки от вътре на вън -> какво ще правим, с кого ще го правим, как ще го правим, когато излезнем.
Или по народному "не плюй в кладенеца, преди да си изкопал нов".
Разсъждавам за "тук и сега", а не "какво можеше да бъде, ако..." или "какво ще бъде някога, когато.." мисля за сина ни и за бъдещите ни внуци, за след 5-10-15 години, не повече.
Не искам да влизам в детайли, няма да участвам - живеем в свободна и демократична страна - всеки има право на избор.