- Кои са законите и решенията, които се налага да бъдат обсъдени и взети, но това не може да стане без Народно събрание?
- На първо място трябва да се отхвърли войната като вариант, а също да се приемат бюджет и закони, които да ни помогнат да не сме гладни и на студено през зимата, да не навлизам в подробности, нека другите си свършат работата.
https://epicenter.bg/article/Petar-Vodenski--Zaplahata-za-izpolzvane-na-yadreno-orazhie-ne-e-blaf-/295516/11/0 Само да поясня, че става дума за война в контекста на участието на Пасето и Плювнюлиев като преговарящи за съставяне на правителство.
Иначе останалото го дъвкахме тук още преди да се срине предното редовно правителство.
Яд ме е само едно, че мнозина искаха да ме бият, като разправях още тогава същото за необходимите закони и въобще необходимостта от редовно правителство.
И че има зло, а има и още по зло!
Премълчах си доста време, щото никой не може да бъде сигурен, че няма пък да стане чудо и да дойде нещо по добро.
Въпреки че чудесно знаем максимата за втория акъл на българина.
Както и да е, счупеното - счупено.
Моля се да е останал малко здрав разум и да наритат тези тъпи копелдаци Сюлейманчо и Росенчо.
Поне това. За нататък - ич не съм оптимист. Трябва парламент - ама де го я!
Ако наистина трябва да се правят компромиси, то те трябва да са най вече от ПП, ДъйБъ и Костя.
Аритметически възможния вариант за програмно правителство с къс и определен мандат - Костя, ПП, ДБ, БСП и ако ще и Яневия, ама той е лесен, а и без него става.
Аде кажете ми гласувалите за Костя - ще се съгласи ли в името на националното спасение да седне на ена маса с ПП?
А ПП ще седнат ли?
А другите?