Абе, Принце!
За какъв форум, за какви пет лева говориш.
За петте човека, включително и теб, които страдат от индивидуализъм и нарушена функция в общуването, и не могат нормален диалог да завържат, без да изявят агресия и първично отрицание. Та тук идват тези, които искат да пишат, без да четат. Някъде бях описала катастрофата в съзнанието вследствие на хипнозата обществената хипноза на деветдесетте, и шоковата терапия на нулевите.
Мислиш ли, че мислиш?
Да, може и да имам проблем с българският език, след десетилетия в чужбина, но мисля, че взаимното неразбиране идва, че аз не пиша на блгарският, който се лее от телевизии, радиа, и преса.
Но докато аз се опитвам да разбера какво има аджеба във вашите главици, вие сте загубили способността да следите каквато и да е чужда мисъл, хванете и развиете.
Докато аз се опитвам да ви накарам да мислите, с подхвърлена фраза, или име, или събитие, които да потърсите в Гугъл най малко, да извлечете някакъв извод, вие очаквате да ви се даде наготово.
за този форум, в който логорееш.
опитах се да завържа нормален диалог с теб, ти отговори с агресия на посочената от мен твоя грешка, която е повече от фрапантна и докато не я коригираш няма как да се води диалог.
та ти си тази, която пише, без да чете.
и да, за разлика от теб, която само папагали, аз мисля. за това знам, че концепцията за третия рим е най-вече религиозна, знам и защо е казано, че четвърти рим няма да има. пак за разлика от теб, която си мисли, че говори за концепции и си мисли, че може да мисли.
спорът кое от двете течения в християнството, католицизма и православието, е по-близко до първоначалното учение иисус христос е нещо съвсем различно и не му е тук мястото да го набутваш. какво мислиш ти е едно, какво мислят останалите е нещо съвсем друго.
това, че може и да имаш проблем с българският език не извинява твоята агресия към форума като цяло и към мен в частност. вместо да се извиниш, че не си се изказала прецизно и разбираемо, ти започваш да ме убеждаваш, че аз нищо не разбирам. ами няма как да разбера какво е искал да каже авторът, след като и той самият не знае какво е искал да каже.
вместо да кажеш „извинявай, сбъркала съм, имам това и това предвид“ ти започваш да ми обясняваш как само ти си компетентна, а аз не съм. в психологията на това състояние май му викаха синдром на дънинг-крюгер.
намесването след това на различни хипотези за влиянието на масони, евреи и тути-кванти няма нищо общо с идеята за третия рим и говори само за слабост на позицията ти и за липса на аргументи.
да беше прочела само това, което светицата ти написа за софия палеолог, щяха доста неща да ти просветнат, особено ако имаш и образно мислене. ама не, чукча алиса писатель, а не читатель.