Във Франция пушат като луди. Пуши се масово. В болниците излизат на двора, събират се на големи тумби и пушат. ....Колкото повече пресират пушачите, толкова повече ще нараства канабиса, тук е истинска епидемия сред младите.
Ще напправя едно сравнение м/у горното и това което е покрай мен. За сведение: пушач съм заклет (надали ще се оправя). Като допълнение - имам си "докторски" ядове от години, та съм "лично познат" на тукашната здравеопазваща система. Най-напред: абсолютно е невъзможно да си в болница и да пушиш. Причини: тук и най-малката болница е в пъти по-голяма да речем от НДКто. Ако си в болница означава, че наистина си зле т.е. най-вероятно имаш нужда от съдействие, дори да се добереш до тоалетната. Е, как ще излезеш навън и ще се върнеш обратно? Лично за мен: колкото по-дълго време не пуша, толкова повече ми се пуши след това. Пояснение за "зле", в смисъл за болница: Тук процедури (тъй им думат), за мен операции: артроскопия, колоноскопия, херния дори ампутация на пръст!!! са "еднодневно" посещение. Отиваш сутринта в 08, в 16 те изритват към дома и се оправяш самичък. Та си пушиш вкъщи.
За по-сериозни случаи: държат те в болницата за макс 4 дни. Най-много 2 дни след "интензивното". Ако има нужда, след това те прехвърлят в рехабилитационна клиника ...Там няма проблем с пушенето.
Като цяло, тук тютюнопушачите тук намаляват прогресивно. Останали са само дърти като мен динозаври. За сметка на това "тревата" е вече голям хит за младите. Бих изказал предополжение, че пушачите на трева са повече от тютонопушачеите. Веднага му измислиха бизнес решение - легализираха тревата и прибират данъци яко. Взеха да никнат едни "дюкянчета" с надписи "Smoke delight", "Inhale deep, go to the moon" и от сорта. Като гледам колко коли са паркрани отпред, не страдат от липса на клиенти. Детайл: Горното се отнася "за легалната" дейност, а какво става под тезгяха - може само да се гадае. Ималко е парадокси: на мен, дядото, са ми предлагали насред улицата да "смръкна" или "да се напуша"!!! Аз си имам отговор: трудно е на стари години да усвоявам нови пороци.
Завършвам с: те легализираха "тревата" и производните й, ама ако те спрат на пътя "напушен", това се класифицира като "пиян", което се води не нарушение на пътните правила, а криминално престъпление!!!, поне в Илинойс. Значи си пандиз. Е, те така те.