0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.
Войната в Украйна наистина е хибридна. От една страна е война с ниска интензивност между Русия и САЩ с неговите васали и украинско пушечно месо. От друга е гражданска война между руснаци - едните лоялни на руската си кръв, другите излъгани, че са някакви "укри".
значи ще попитам директно - вие идиоти ли сте, че не съобразявате, че тук обсъждането на русия е офтопик?!преди ден-два направих такава забележка, но вие от намеци явно не разбирате.
начи ще попитам директно - вие идиоти ли сте, че не съобразявате, че тук обсъждането на русия е офтопик?!преди ден-два направих такава забележка, но вие от намеци явно не разбирате.
САЩ сложиха край на спецоперацията: Русия е обречена на победаhttps://pogled.info/svetoven/sasht-slozhiha-krai-na-spetsoperatsiyata-rusiya-e-obrechena-na-pobeda.146339-----------------Струва си да се прочете и осмисли.
Започна се: Предупреждението на Путинhttps://pogled.info/svetoven/russia/zapochna-se-preduprezhdenieto-na-putin-mezhdu-redovete.146631Спокойно си живеехме в двуполюсния свят!
От всички места, в които съм бил, пловдивчани са най-неприятните. А от всички пловдивчани, които познавам, най-неприятните са точно бройлерите от англ. им гимназия.
След последните изказвания се отказвам от Слави и ще гласувам за Възраждане. Слави е за евроатлантизЪма, само го писа, КК е за нормализиране отношенията с Русия, сам го каза.
А, той малце поумрял. Вероятно от внезапен инсулт или инфаркт.
Quote (selected)Британското правителство отмени забраната за добив на шистов газ 22 Септ. 2022Сонда за проучване на залежи на природен газ. От 2019 г. в Англия действаше мораторуим върху фракинга.https://www.segabg.com/category-economy/britanskoto-pravitelstvo-otmeni-zabranata-za-dobiv-na-shistov-gaz Казвах ли ви аз?!? А щом днес във Велика Британия, значи утре и У НАС !!!
Британското правителство отмени забраната за добив на шистов газ 22 Септ. 2022Сонда за проучване на залежи на природен газ. От 2019 г. в Англия действаше мораторуим върху фракинга.
Не е ли време английският език в ЕС от основен да мине на по-заден план?
За ужас на ЗИП няма да се наложи острова да го остъкляват, сам ще се отрови.
Ти си превеждала! :crying_with_laughter-3302:
Какво ти разбира главата от добив на шистов газ?*
P.S. Съжалявам, не съм го правила никога, ...
не мога да НЕ си направя кефада не използвам туй трибуквено българско слово, съдържащо двете звучни български съгласни – G и Z
Нещо по същество?За да те забележи човек. По темата.
Quote (selected)Цитат на: Zmeja в Септември 22, 2022, 19:14:53 Не е ли време английският език в ЕС от основен да мине на по-заден план?Естествено ! Въпрос на въпросите, ако ЕС беше суверенен европейски съюз, а не изтривалка на англо-саксите!В ЕС днес английският е матерен език на малко над 1 % от населението (Ирландия)! Официални езици трябва да бъдат или немският ( абсурд! Германия е окупирана от англосаксите страна., или френският (изисква големи усилия от Париж, които днес са немислими) ... Италиански, испански ...? Твърде локални и не става.
Цитат на: Zmeja в Септември 22, 2022, 19:14:53 Не е ли време английският език в ЕС от основен да мине на по-заден план?
Lingua franca е език, използван за комуникация между групи от хора, които говорят различни езици, който език обаче не се използва /по принцип!/ между членовете на една и съща такава група, например:The international business community sees English as a lingua franca.
Лингва франка се заражда като такъв въз основа на естествен подбор и в световен мащаб, като така за безспорен Лингва франка се е наложил /поне за момента!/ английският език.
На жижито и през ум не му минава що терминът за общ език се казва "лингва франка", а не "лингва англика"
Щото е толкова филоложка, колкото аз съм цигулар
Цитат на: Nor1На жижито и през ум не му минава що терминът за общ език се казва "лингва франка", а не "лингва англика" Това го знай всеки ИНТЕЛИГЕНТ от ОБЩА КУЛТУРА ...
@Нор1Аре, млъкни и ти вече, щото нямам намерение да се занимавам с ... казвала съм ти какви!!! :lol:
Спри с малоумните си брътвежи, та да не ни се налага да се занимаваме с теб
В училище се учеше френски , а не езикът на англо-американските империалисти /мамините синчета и дъщери на АБПФК в Английските Гимназии бяха "тера инкогнита" за народа
Цитат на: Muktata в Септември 23, 2022, 18:46:23В училище се учеше френски , а не езикът на англо-американските империалисти /мамините синчета и дъщери на АБПФК в Английските Гимназии бяха "тера инкогнита" за народа АБФК – :middle_finger-434:Защото тук някак слочаено стана известно на всички "каква" или "чия" дъщеря съм аз, завършила английска гимназия!!!А по мое време в гимназия с преподаване на чужд /май само западен?? език се се влизаше единствено въз основа на класация след ПРИЕМЕН ИЗПИТ ... А каква "терра инкогнита" съм била за "народа", ми е TRANS – по Гай Юлий Цезар ...
Рукна предизборната синергия:https://glasove.com/novini/ursula-fon-der-layen-idva-u-nas-po-pokana-na-prezidenta-za-otkrivaneto-na-gazovata-vrazka-s-gartsiyaБабичката да види дали са правилно настроени машинките или още ръчкане ще трябва.
Урсула фон дер Лайен идва у нас по покана на президента за откриването на газовата връзка с ГърцияПрез газовата връзка ще може да преминават по три милиарда кубически метра газ на година. Общата стойност на съоръжението е над 240 млн. евро. От които ЕК предостави безвъзмездно на България през 2010 г. за предпроектни проучвания 45 млн. евро и още 35 млн. евро по оперативна програма. Европейската инвестиционна банка кредитира строежа със 110 млн. евро.
Мисля че Лавров се хаби да говори там.Това което казва никога няма да стигне до ганглиите на тези за които е предназначено.
Ако наистина трябва да се правят компромиси, то те трябва да са най вече от ПП, ДъйБъ и Костя.Аде кажете ми гласувалите за Костя - ще се съгласи ли в името на националното спасение да седне на ена маса с ПП?
Quote (selected) Цитат на Шабана: Виж ако бяха избрали жените им, можеше и да стане работата.Хаабер си нямаш от манталитета на Гергана! Личния, не оня, дето си го виждал - служебния.
Цитат на Шабана: Виж ако бяха избрали жените им, можеше и да стане работата.
Аз все се питам каква промяна се претендира да се продължава.
Quote (selected)Цитат на Буратино: ====и кое според теб щеше да е другото? напротив, все същото щеше да е. обаче като плюс щеше да имаш срутен бизнес, срутен туризъм, неиндексирани пенсии и т.н.и бсп щеше да е виновна за това. точно както сега славчувците ГО отнесоха.
Цитат на Буратино: ====
Най-много примери има за лицемери, и те, за съжаление, са най-много в БСП.Никоя друга партия не е предавала и не се е подигравала така с избирателите си.Нямало било доказателства ...
мисля, че на всички е ясно защо.
миризливия шлейф който ще влачите зад себе си