0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Според изследване на медицинския историк Никола Расмусен, над 10 милиона таблетки первитин са били разпределяни между германските войници на месец между 1939 и 1940. Според историците високата консумация във Вермахта не е наредена от нацисткото правителство, а по-скоро идва от войниците и техните началници. Това вероятно се дължи на ефекта на Первитин, т.е. комбинацията от повишена производителност и оптимистично настроение, което доведе до голямото търсене на Первитин сред войниците. Журналистите Maik Baumgärtner, Mario Born и Bastian Pauly са написали книга за феномена на кристалния мет и пишат, че войниците са се превърнали в „агресивни и упорити бойни машини“. Смята се, че злоупотребата с первитин е изиграла не малка роля за бързия военен успех на германските въоръжени сили.Тъй като опасността от пристрастяване и по-специално страничните ефекти стават все по-важни, Pervitin е поставен под Закона за опиума още през 1941 г., предшественик на днешния Закон за наркотиците.
Този метамфетамин спада към наркотичните вещества, но има много повече "предимства" от всичко познато ни досега: снабдяването с наркотика не представлява проблем, той е сравнително евтин, има дълготрайно въздействие и се произвежда много лесно от обикновени противогрипни таблетки, съдържащи псевдоефедрин.
ВЪЗМОЖНО ЛИ АНАЛГИН-ХИНИН ДА СТАНЕ ПАК МАСОВО УПОТРЕБЯВАНО ЛЕКАРСТВО?Уважаеми последователи,От няколко дни упорито започна да се говори за евентуални ползи от употребата на хинин и хининови производни при COVID-19. В България от преди няколко години е прекратено разрешението за продажба на известния продукт Аналгин-Хинин, а преди почти две години беше преустановен вносът на хлороквин (Резохин). Компанията Софарма продължава производството на Аналгин-Хинин само за износ към страните Русия и Украйна. За да си подсигурим наличност на продукта в страната вече беше забранен износа му. Бе препоръчано и да се започне процедура по повторно разрешение за употребата му на българския пазар.
И аз съм чувал, че е менте спрямо ония зелените дето бяха преди, ама в листовката пише:Активно вещество: метамизол натрий 250 мг.Другите съставки са: хининов хидрохлорид...Сега това горното кво е, не питай мен, че не ми се рови.