Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Септември 19, 2025, 02:13:38

Автор Тема: Добрата Стара Англия  (Прочетена 278166 пъти)

0 Потребители и 14 Гости преглежда(т) тази тема.

Активен ohubohu

• Just Member
  • Коментари: 819
    • Профил
Re: Добрата Стара Англия
« Отговор #1500 -: Септември 16, 2025, 23:07:22 »
Това просто още една причина да бързат с войната с Русия!
Същото важи и за Франция, Германия...  Населението е недоволно и на това недоволство трябва да му се даде отдушник!

Активен Дърт Вейдър

• Just Member
  • Коментари: 912
    • Профил
« Отговор #1501 -: Септември 17, 2025, 05:30:56 »
Населението е недоволно и на това недоволство трябва да му се даде отдушник!
Такъв отдушник е сработвал преди ... само дето сега няма толкова уфси да умират за кефа на феодала и възможна слава. Те може и да искат, ама народонаселението тайно смазва и точи острието на гилотината (или каквото там е национално-налично оръдие на народното недоволство).
"Върви бавно, говори учтиво и носи дебела тояга със себе си."
[по Teddy Roosevelt]

Активен ohubohu

• Just Member
  • Коментари: 819
    • Профил
« Отговор #1502 -: Септември 17, 2025, 06:30:19 »
Населението е недоволно и на това недоволство трябва да му се даде отдушник!
Такъв отдушник е сработвал преди ... само дето сега няма толкова уфси да умират за кефа на феодала и възможна слава. Те може и да искат, ама народонаселението тайно смазва и точи острието на гилотината (или каквото там е национално-налично оръдие на народното недоволство).
Не знам, не знам. То и в 404 не се очакваха уфси, ама... резултата е налице. А гилотините са постфактум.

Активен kаily

• Just Member
  • Коментари: 11952
    • Профил
« Отговор #1503 -: Септември 18, 2025, 11:17:23 »
Тръмп кърти, чисти и извозва. Потупал краля по рамото. После видях видео, върви напред и си разговаря с един гвардеец, а кралят пъпли сам по него. Накрая видео, Чарлз плямпа срещу руската агресия и за солидарност с Украина, Тръмп вади такава физиономия, че моля някой да я намери и покаже, щото аз в момента не мога.
Не можеш да проумееш глупостта.

Неактивен Фют

• Just Member
  • Коментари: 3132
  • No complain no explain
    • Профил

Неактивен Фют

• Just Member
  • Коментари: 3132
  • No complain no explain
    • Профил
« Отговор #1505 -: Септември 18, 2025, 18:34:44 »
Малко клюки :smokin:

Малек Дудаков
Королевский званый ужин с участием Трампа превратился в апофеоз пассивной агрессивности. Причём её излучали обе стороны. Трампу предлагали очень много алкоголя, который тот не пьёт. Заодно посадили за стол медиа-магната Руперта Мёрдока, с кем Трамп сейчас активно судится. Американский президент же демонстративно нарушал королевский этикет.

Не лучше проходят и переговоры команды Трампа с лейбористами. Американские корпорации формально пообещали Лондону инвестиции в 150 миллиардов долларов в развитие ИИ. Проблема лишь в том, что строить дата-центры в Британии невыгодно в условиях дороговизны электроэнергии.

Активен buratinob

• Just Member
  • Коментари: 27435
  • ЕС е вреден за вашето здраве!
    • Профил
« Отговор #1506 -: Септември 18, 2025, 19:10:48 »
Quote (selected)
Американские корпорации формально пообещали Лондону инвестиции в 150 миллиардов долларов в развитие ИИ.
Не знам!
ЕсЕс ще инвестира в САЩ 600 милиарда - бадева, "мир" да има.
САЩ ще инвестират ( явно реинвестират ) 150 милиарда в нанобритания дето си би камшика от ЕсЕс.
Навремето политикономията ми се струваше шега, сега е реален кошмар.
ЕС е вреден за вашето здраве!